Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Spanyol-görög döntő lesz a kosárlabda-vb-n

2006.09.01. 19:12
Európai döntőt rendeznek a Japánban zajló kosárlabda-világbajnokságon. A két elődöntő során a görögök a nagy esélyes amerikaiakat, míg a spanyolok egy hallatlanul izgalmas összecsapáson az olimpiai bajnok argentinokat verték és jutottak a fináléba.

A Japánban zajló férfi kosárlabda-világbajnokság első elődöntőjében az Európa-bajnok görög válogatott izgalmas csatában, meglepetésre legyőzte az Egyesült Államok csapatát.

Jól kezdett az amerikai válogatott, az első negyed után hat ponttal vezetett, de a második játékrészben a görögök szenzációs formában játszottak - többek között egy 13-2-es sorozatot produkáltak - és a félidőben már ők vezettek négy ponttal.

A harmadik játékrészben is remekeltek a görögök, így ezt a negyedet is megnyerték. A záró játékrészben hiába tettek meg mindent az amerikaiak, csak négy pontra tudtak feljönni, a legvégén pedig már a görög csapat taktikusan őrizte előnyét.

Athénban dudakoncert jelezte számos autós felfokozott örömét a görög kosárlabda-válogatott amerikaiak felett aratott világbajnoki győzelmét követően. A 101-95-ös európai sikerrel zárult elődöntős összecsapást követően - az AFP helyi tudósítója szerint - a főváros központjának lakói közül sokan az erkélyekre kiállva tapssal köszönték meg kedvenceik remeklését.

A mérkőzés alatt gyakorlatilag kihalt volt a belváros, a közszolgáltatások pedig visszafogott üzemmódban működtek. A görögök, akik a döntőben a spanyolokkal találkoznak, mindenképpen a legjobb világbajnoki eredményüket érik el.

A világbajnokság második elődöntőjében a spanyol válogatott rendkívül izgalmas találkozón, minimális különbséggel, 75-74-re győzte le az olimpiai bajnok argentin csapatot. A dél-amerikaiak kezdtek jobban, az első negyed után vezettek is, de a folytatásban egyre jobban belelendültek a spanyolok, és a félidőre már náluk volt az előny.

A folytatásban hiába próbált meg ellépni az európai együttes, hét pontnál többel nem sikerült neki. Így a zárónegyedre hallatlan izgalmak között került sor, melynek során az argentinok előbb egyenlítette, majd egypontos hátránynál, az utolsó másodpercekben támadhattak. A lehetőség azonban kimaradt, így a spanyolok jutottak a döntőbe.

A fináléban érdekelt spanyol és görög csapat ezt megelőzően soha sem szerzett érmet vb-n.

Kosárlabda vb, elődöntők:
Görögország-Egyesült Államok 101-95 (14-20, 31-21, 32-24, 24-30)
Spanyolország-Argentína 75-74 (15-21, 25-17, 20-18, 15-18)

A további program:
szombat:
az 5. helyért: Franciaország-Törökország, a 3. helyért: Egyesült Államok-Argentína
vasárnap:
a 7. helyért: Németország-Litvánia, döntő: Görögország-Spanyolország