Márk
13 °C
28 °C

Önvédelemből lőtte le a rendőr a szurkolót

2006.11.25. 11:53
Párizsban, az UEFA-kupa csoportkörének harmadik fordulójában, a Paris St. Germain és az izraeli Hapoel Tel Aviv a játéknap egyik legizgalmasabb összecsapását vívta csütörtökön. A párizsi főügyész szerint a szurkolók közé keveredett rendőr védelemből használta szolgálati pisztolyát.

Egy rendőr rálőtt a Paris St. Germain labdarúgócsapatának két szurkolójára a francia együttes csütörtök esti, hazai UEFA-kupa mérkőzését követően. Az egyik drukker meghalt, a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

A civil ruhás nyomozó az összecsapás után nem sokkal a stadionon kívül arra lett figyelmes, hogy mintegy 150 Paris St. Germain-fanatikus rátámadt a vendég izraeli Hapoel Tel Aviv néhány francia szimpatizánsára. A bajba jutottak segítségére sietett, a tömeg azonban ellene fordult, ezért kénytelen volt fegyverét használni.

Szélsőjobbosok közé lőtt

"Bátran cselekedett, amikor kiállt a szorult helyzetben lévő drukkerek mellett. Saját és mások testi épségének védelmében használta a szolgálati pisztolyát, miután hasba rúgták és a földre döntötték" - jelentette ki Jean-Claude Marin főügyész, hozzátéve: a rendőr a korábbi hírekkel ellentétben nem két, hanem csak egy lövést adott le.

Az esettel kapcsolatban kiderült, a felbőszült drukkerek szélsőjobboldali szimpatizánsok voltak és a "Franciaország a franciákért" rigmust kiabálva rontottak rá az izraeli együttes szurkolóira. A rendőrség továbbá közölte, hogy a beavatkozó munkatárs színes bőrű volt.

A drukkereket feltehetően az ingerelte fel, hogy a mérkőzést nagy meglepetésre a vendég Hapoel nyerte meg 4-2-re.