Bernadett
0 °C
4 °C
Kékesi Márton
ma 02:15
Kékesi Márton
Alpesi sí

Rendőr lőtt le egy szurkolót Párizsban

2006.11.24. 11:12
Egy rendőr rálőtt a Paris St. Germain labdarúgócsapatának két szurkolójára a francia együttes csütörtök esti, hazai UEFA-kupa mérkőzését követően. Az egyik drukker meghalt, a másik súlyos sérüléseket szenvedett.

Párizsban, az UEFA-kupa csoportkörének harmadik fordulójában, a Paris St. Germain és az izraeli Hapoel Tel Aviv a játéknap egyik legizgalmasabb összecsapását vívta. A vendégek már a hatodik percben két góllal vezettek, de az első félóra végére kiegyenlített a hazai együttes. A szünet előtt az izraeliek újabb gólt szereztek, majd a második félidőben bebiztosították győzelmüket.

Megtámadták az ellenféllel szimpatizálókat

A találkozó után a hazai szurkolók előbb edzőjük ellen tüntetek, ami nem meglepő, hiszen a bajnokságban mindössze a 14. helyen állnak, és a nemzetközi kupában is veszélybe került a továbbjutás. A kezdeti szitkozódás után aztán az ellenfél szurkolóin kezdték kitölteni dühüket a franciák, aminek tragédia lett a vége.

A párizsi rendőrség tájékoztatása szerint egy civil ruhás nyomozó az összecsapás után nem sokkal a stadionon kívül arra lett figyelmes, hogy mintegy 150 PSG-fanatikus rátámadt a vendég Hapoel néhány francia szimpatizánsára. A bajba jutottak segítségére sietett, a tömeg azonban ellene fordult, ezért kénytelen volt fegyverét használni.

Előbb könnygázgránát, majd lövések

A rendőr előbb könnygázgránátot vetett be a randalírozók feloszlatására, majd, miután nem járt sikerrel, rálőtt kettőre támadói közül. Egyikük azonnal életét vesztette, míg a másikat súlyos állapotban szállították kórházba.

Az esettel kapcsolatban kiderült, a felbőszült drukkerek szélsőjobboldali szimpatizánsok voltak és a "Franciaország a franciákért" rigmust kiabálva rontottak rá az izraeli együttes szurkolóira. A rendőrség továbbá azt is közölte, a beavatkozó rendőr színes bőrű volt.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Spiró György Kőbéka

3499 Ft
2975 Ft