Hamis húszeurós miatt kerültek bajba a trabantosok a Bamako-ralin

2007.01.16. 15:34
A fapados Dakarnak titulált Budapest–Bamako-rali elérte Afrikát. A csapatok többsége kisebb-nagyobb gondokkal küzd, de a legkomolyabb bajba a Motorváros Team csapat került. A Trabanttal induló csapat az Afrikába való átkelés előtt keveredett vitába a spanyol határőrökkel, miután hamis pénzzel próbált meg fizetni, melyhez előzőleg ők is egy benzinkútnál jutottak.

Negyedik napja tart a második Budapest–Bamako-rali. A versenyzők megtették a verseny leghosszabb távját, a franciaországi Meyreuil-ből a spanyolországi Murciáig kellett teljesíteniük a 1102 kilométeres távot. Vannak, akik minden ellenőrző pontot megkeresnek, akadnak olyan csapatok is, melyek csak a gyorsaságra mennek és inkább büntetőpontokat szereznek, de az elsők között akarnak a célba érni.

A daciások köszönik, jól vannak

Az egyetlen Daciával induló csapat külön jelentkezett szerkesztőségünknél, amennyiben lehet, írjuk meg róluk, hogy semmi bajuk, mert itthon elterjedt olyan hír, hogy autójuk kigyulladt és feladták a versenyt. Elmondásuk szerint ezzel szemben csak annyi a gondjuk, mint minden más 23 éves autóval.


"Enyhe olajszivárgás, forr a víz, generátorproblémák, de semmi komoly" - mondta Barcelonától száz kilométerre a csapat vezetője, Nagy Miklós. Terveik szerint, amint átérnek Afrikába, egy komolyabb nagyjavítást hajtanak végre az autón.

Kimagyarázták a hamis pénzt

Az első két etapot egyébként az Agrianna Technosport Team nyerte, amely az egyik legerősebb autóval, egy Nissan Pathfinderrel versenyez.

A Trabant kabriósok jártak a legközelebb a kieséshez, hiszen egy félreértés nyomán majdnem börtönbe kerültek. Mint a naponta küldött hírlevelükből kiderül, a csapat tagjai nem várták meg a hétfő reggeli eligazítást, szerettek volna minél előbb átérni Afrikába, így már korán odaértek az Almeria-i komp-kikötőhöz.


A várakozás közben azonban a helyi rendőrök bekísérték a két versenyzőt, ahol a fizetésnél használt hamis húszeurósról kellett beszámolniuk. Mint később kiderült, a bankjegy tényleg hamis volt, bár erről nekik fogalmuk sem volt, nem sokkal korábban, egy benzinkútnál kapták vissza. A rendőrök már a börtönnel fenyegetőztek, de végül hosszas magyarázkodás után elengedték a csapatot, amely így elérte a kompot.