Natália
1 °C
7 °C

Nagyképűsködés ellenére is tornagyőztes a magyar válogatott

2007.02.17. 19:19
A németek sem jelentettek akadályt a magyar férfi vízilabda-válogatott számára a kolozsvári nemzetközi tornán. Kemény Dénes legénysége négy góllal nyert a szombati összecsapáson, ezzel már biztosan az élen végez.

A kolozsvári nemzetközi vízilabda torna szombati játéknapján folytatta győzelmi sorozatát a magyar válogatott. Kétszer ugyan vezettek a németek a magyarok ellen, akikből az elején hiányzott a frissesség, de a nyitónegyed végén Biros Péter megúszásból szerzett találata nyomán már a Kemény-csapatnál volt az előny (3-2), amely innentől kezdve nem is engedte át az irányítást az amúgy szívósan küzdő riválisnak.

A meccs közepén domináltak a magyarok

A második játékrészben nőtt a különbség a két csapat között, és a jól védekező magyar együttes rendre megúszásból növelte előnyét. Különösen Biros gólja volt pazar: a 6-3-at jelentő találatát remek ejtéssel szerezte.

A harmadik nyolc percben 9-4-nél, majd 10-5-nél már tetemes volt a differencia, és ekkor a nemcsak védekezésben, de támadásban is jeleskedő, s a már-már szokásosnak mondható megúszásból másodszor eredményes Varga Dániel találatán kívül centergólok is születtek Molnár Tamás és Steinmetz Ádám révén.

Nem normális, ha húsz gólt lövünk

Az utolsó negyedben is - egészen a véghajráig - tartotta a különbséget a gárda, amelyben Varga Dánielen és Biroson kívül a gólokat lövő és jó passzokat adó Benedek Tibor mellett még a szép megoldásokat bemutató Szívós Márton érdemel külön is említést.

"A pénteki 10:3-as eredmény túlzott magabiztossága miatt jó néhányszor elnagyképűsködtük a helyzeteinket, akár emberelőny, akár tiszta gólhelyzet volt, de hát nem akarok telhetetlen lenni, ebben a fázisban nem lett volna normális az sem, hogyha húsz gólt lövünk. Elégedett vagyok, örülök annak, hogy a minket tényleg a tenyerén hordozó kolozsvári magyarság előtt megnyertük a tornát" - értékelte Madaras Norbert honlapján a meccset a kapitány.

Magyarország-Németország 12-8 (4-3, 3-1, 3-1, 2-3)
a magyar góldobók: Kiss G., Benedek, Biros, Varga Dániel 2-2, Gór-Nagy, Szívós, Molnár, Steinmetz Á. 1-1

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?