Nagyképűsködés ellenére is tornagyőztes a magyar válogatott

2007.02.17. 19:19
A németek sem jelentettek akadályt a magyar férfi vízilabda-válogatott számára a kolozsvári nemzetközi tornán. Kemény Dénes legénysége négy góllal nyert a szombati összecsapáson, ezzel már biztosan az élen végez.

A kolozsvári nemzetközi vízilabda torna szombati játéknapján folytatta győzelmi sorozatát a magyar válogatott. Kétszer ugyan vezettek a németek a magyarok ellen, akikből az elején hiányzott a frissesség, de a nyitónegyed végén Biros Péter megúszásból szerzett találata nyomán már a Kemény-csapatnál volt az előny (3-2), amely innentől kezdve nem is engedte át az irányítást az amúgy szívósan küzdő riválisnak.

A meccs közepén domináltak a magyarok

A második játékrészben nőtt a különbség a két csapat között, és a jól védekező magyar együttes rendre megúszásból növelte előnyét. Különösen Biros gólja volt pazar: a 6-3-at jelentő találatát remek ejtéssel szerezte.

A harmadik nyolc percben 9-4-nél, majd 10-5-nél már tetemes volt a differencia, és ekkor a nemcsak védekezésben, de támadásban is jeleskedő, s a már-már szokásosnak mondható megúszásból másodszor eredményes Varga Dániel találatán kívül centergólok is születtek Molnár Tamás és Steinmetz Ádám révén.

Nem normális, ha húsz gólt lövünk

Az utolsó negyedben is - egészen a véghajráig - tartotta a különbséget a gárda, amelyben Varga Dánielen és Biroson kívül a gólokat lövő és jó passzokat adó Benedek Tibor mellett még a szép megoldásokat bemutató Szívós Márton érdemel külön is említést.

"A pénteki 10:3-as eredmény túlzott magabiztossága miatt jó néhányszor elnagyképűsködtük a helyzeteinket, akár emberelőny, akár tiszta gólhelyzet volt, de hát nem akarok telhetetlen lenni, ebben a fázisban nem lett volna normális az sem, hogyha húsz gólt lövünk. Elégedett vagyok, örülök annak, hogy a minket tényleg a tenyerén hordozó kolozsvári magyarság előtt megnyertük a tornát" - értékelte Madaras Norbert honlapján a meccset a kapitány.

Magyarország-Németország 12-8 (4-3, 3-1, 3-1, 2-3)
a magyar góldobók: Kiss G., Benedek, Biros, Varga Dániel 2-2, Gór-Nagy, Szívós, Molnár, Steinmetz Á. 1-1