Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Felemás sorsolás a női kézilabdakupákban

2007.02.27. 19:34
A női európai kézilabdakupák negyeddöntőinek sorsolása után kiderült, hogy a BL-ben érdekelt Győr norvég, a KEK-résztvevő FTC dán ellenfelet kapott. Az EHF-kupában szereplő két csapatunk közül a Dunaferr spanyol, a Debrecen pedig dán ellenféllel mérkőzik.

A Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC a norvég Larvikkal, a KEK-ben a Budapest Bank-FTC a dán GOG Gudméval, az EHF Kupában a Dunaferr a spanyol Elda Prestigióval, a Debrecen-Aquaticum pedig az ugyancsak dán Ikast Bordinggal találkozik a női kézilabda kupák negyeddöntőiben.

A Győr csak az utazás miatt búsul

Csak a Győr kezd otthon, a másik három magyar érdekelt idegenben vívja az első összecsapást. A játéknapok: március 17/18. és 24/25.

Vanyus Attila, a győriek elnöke nem örült a sorsolásnak, mint elmondta, az Európa-bajnok, biztos olimpiai résztvevő norvég válogatott háromnegyede a Larvikban játszik. "Jobban örültünk volna a Hypónak vagy a Ljubljanának. Bár mindhárom lehetséges ellenfél erős, utóbbi kettőhöz viszont nem kellett volna drága pénzen utazni."

Régi ismerős a Fradinak

Németh András, a BL-ből a KEK-be átkerült FTC vezetőedzője bizakodó: "Tudjuk, hogy a Gudme jó csapat, de az előző két idényben mi jobbak voltunk. Nem jelent semmit, hogy idegenben kezdünk."

A két együttes tavaly és tavaly előtt is az EHF-kupa negyeddöntőjében találkozott. 2005-ben az első, ferencvárosi mérkőzésen 31-30-ra nyertek a hazaiak, majd bravúros 32-32-es idegenbeli döntetlennel továbbjutottak. 2006-ban a nyitócsata Dániában volt, az FTC 30-29-re kikapott ugyan, ám a Népligetben 31-23-ra diadalmaskodott, és meg sem állt a kupagyőzelemig.

Bizakodó Dunaferr, szomorú Debrecen

Kovács Péter, a Dunaferr vezetőedzője szintén nincs elkeseredve. "Első hallásra verhetőnek tűnik az Elda Prestigio, amely a korábbi években sokkal jobb eredményekkel büszkélkedhetett, mint mostanában. Ezzel együtt a nyolc között már nincs könnyű ellenfél" - mondta az egykori világválogatott játékos.

Varga József, a debreceniek két hete kinevezett edzője ugyanakkor bosszankodott. Véleménye szerint az Ikast szinte a legerősebb, akit kaphattak ellenfélnek. "Sajnos, mi mostanában nem vagyunk jó formában. A párharcig kevesebb mint három hét van hátra, addig is megy a bajnokság, és ezen a héten négy játékosunk is a válogatottnál játszik, így nehéz készülni. Megpróbáljuk a dánokat feltérképezni, és tisztes eredményt elérni idegenben."

A negyeddöntők párosítása:

BL: Győri Audi ETO KC-Larvik (norvég) Aalborg (dán)-Hypo Niederösterreich (osztrák) Slagelse (dán)-Krim Ljubljana (szlovén) Viborg (dán)-Lada Toljatti (orosz)

KEK: GOG Gudme (dán) - Budapest Bank-FTC Podravka Koprivnica (horvát)-Oltchim Valcea (román) Byasen Trondheim (norvég)-Asztrahán (orosz) Union-Ribarroja (spanyol) - Gjerpen Skien (norvég)

EHF Kupa: Elda Prestigio (spanyol)-Dunaferr Ikast Bording (dán) - Debrecen-Aquaticum Rulmentul Brasov (román)-Zvezda Zvenigorod (orosz) Motor Zaporizsja (ukrán)-Bayer Leverkusen (német)

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!