Janics visszavágott Kovácsnak

2007.05.13. 14:54
Janics Natasa a 200 méteres távon legyőzte Kovács Katalint a női kajak egyesek versenyében a szegedi válogatóversenyen, így valószínűleg indulhat nemzetközi bajnokságokon. Szombaton, 500-on Kovács volt a jobb.

Visszavágva a szombati, 500 m-en elszenvedett vereségért Janics Natasa 200-on magabiztosan legyőzte Kovács Katalint a női kajak egyesek versenyében a szegedi Raab Karcher Kupán, a jövő heti, ugyanitt sorra kerülő Mol Világkupa válogatóján. A férfiak hasonló számában Gyertyános Gergely diadalmaskodott, míg a kenu egyesek versenyét Foltán László nyerte.

A győztesek B egységként indulhatnak az Eb-válogatóként is funkcionáló Vk-n, amelyen első számú versenyzőként azok szállhatnak vízre, akik a tavalyi világbajnokságon szerepeltek ezekben a számokban (K-1: Boros Gergely, illetve Paksy Tímea, C-1: Bozsik Attila).

A Vk-n nemzetenként két-két egység indítható minden számban. A kétszeres olimpiai bajnok Janics számára vasárnap nem kisebb volt a tét, minthogy bekerül-e egyáltalán a válogatottba. Mivel néhány hete kivált Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából és ezáltal nincs páros-, illetve négyes partnere, újabb kudarca esetén nagy valószínűséggel egyik számban sem indulhatott volna a Vk-n, majd a spanyolországi Eb-n és az olimpiai kvalifikációs duisburgi vb-n.

"Jó ritmusban kajakoztam" - értékelt Janics. "Nehéz volt ma úgy kijönni a pályára, hogy tudtam, ha ez a szám sem sikerül, minden elvész számomra az idén. A sansz tehát megmaradt, és örülök, hogy az eredményhez most jó teljesítmény is társult."

A minimális célt magabiztos győzelmével teljesítette, de egy hét múlva újabb kemény próba vár rá, hiszen a világbajnoki cím védőjével, Paksyval kell majd megküzdenie az Eb-csapatba kerülésért.

Vasárnapi eredmények, 200 m
nők, K-1: 1. Janics Natasa (Démász-Szeged) 42.33
2. Kovács Katalin (MTK) 43.38
3. Patyi Melinda (MTK) 44.33