Szilvia
5 °C
16 °C

Janics visszavágott Kovácsnak

2007.05.13. 14:54
Janics Natasa a 200 méteres távon legyőzte Kovács Katalint a női kajak egyesek versenyében a szegedi válogatóversenyen, így valószínűleg indulhat nemzetközi bajnokságokon. Szombaton, 500-on Kovács volt a jobb.

Visszavágva a szombati, 500 m-en elszenvedett vereségért Janics Natasa 200-on magabiztosan legyőzte Kovács Katalint a női kajak egyesek versenyében a szegedi Raab Karcher Kupán, a jövő heti, ugyanitt sorra kerülő Mol Világkupa válogatóján. A férfiak hasonló számában Gyertyános Gergely diadalmaskodott, míg a kenu egyesek versenyét Foltán László nyerte.

A győztesek B egységként indulhatnak az Eb-válogatóként is funkcionáló Vk-n, amelyen első számú versenyzőként azok szállhatnak vízre, akik a tavalyi világbajnokságon szerepeltek ezekben a számokban (K-1: Boros Gergely, illetve Paksy Tímea, C-1: Bozsik Attila).

A Vk-n nemzetenként két-két egység indítható minden számban. A kétszeres olimpiai bajnok Janics számára vasárnap nem kisebb volt a tét, minthogy bekerül-e egyáltalán a válogatottba. Mivel néhány hete kivált Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportjából és ezáltal nincs páros-, illetve négyes partnere, újabb kudarca esetén nagy valószínűséggel egyik számban sem indulhatott volna a Vk-n, majd a spanyolországi Eb-n és az olimpiai kvalifikációs duisburgi vb-n.

"Jó ritmusban kajakoztam" - értékelt Janics. "Nehéz volt ma úgy kijönni a pályára, hogy tudtam, ha ez a szám sem sikerül, minden elvész számomra az idén. A sansz tehát megmaradt, és örülök, hogy az eredményhez most jó teljesítmény is társult."

A minimális célt magabiztos győzelmével teljesítette, de egy hét múlva újabb kemény próba vár rá, hiszen a világbajnoki cím védőjével, Paksyval kell majd megküzdenie az Eb-csapatba kerülésért.

Vasárnapi eredmények, 200 m
nők, K-1: 1. Janics Natasa (Démász-Szeged) 42.33
2. Kovács Katalin (MTK) 43.38
3. Patyi Melinda (MTK) 44.33

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?