Rózsa Norbert öngyilkos akart lenni

2007.06.05. 13:30
Öngyilkosságot követett el Rózsa Norbert, egykori olimpiai bajnok úszó. A Blikk információi szerint Rózsa tucatnyi gyógyszert vett be, miután saját bevallása szerint nem látott kiutat súlyos depressziójából. Életét egy barátja mentette meg.

"Vannak céljaim, kizárt, hogy még egyszer önmagam ellen forduljak" - mondta a Blikk keddi számában Rózsa Norbert. Tette mindezt azután, hogy a közelmúltban öngyilkosságot kísérelt meg.

Rózsa, aki két éve már súlyos depressziója miatt kórházi kezelésre szorult, a lap információi ezúttal bezárkózott lakásába, kikapcsolta a telefonját és tucatnyi gyógyszert vett be. Életét az mentette meg, hogy egy barátjának gyanús volt, hogy nem veszi fel a mobilját, ezért rátörte az ajtót. Miután látta mi történt, azonnal kórházba szállíttatta az eszméletlen Rózsát, akinek életét gyors gyomormosással mentették meg.

Rózsa 1991-ben 100 és 200 méter mellúszásban is világbajnok lett, majd egy év múlva a barcelonai olimpián ezüstérmet szerzett. A folytatásban az úszómenedzserként tevékenykedő csaló Zemplényi György lelépése után egyszer már összeomlott, de innen még feltudott állni.

Ennek köszönhetően 1996-ban olimpiai bajnok lett, majd a következő években is sorra éremmel tért haza a világversenyekről. Az úszás befejezése után 2003-ban raliversenyzőnek állt, de egy évvel később egy baleset során súlyos, de nem életveszélyes sérüléseket szenvedett, így ezzel is felhagyott.

A későbbiekben magánéleti válsága miatt ivott és gyógyszereket szedett. Legutóbb két éve került az újságok címlapjára amikor, súlyos depressziója miatt hetekig kórházi kezelésre szorult.