Ott lesz a pekingi olimpián Igaly Diána

2007.06.14. 10:19
A női skeetlövők között címvédő Igaly Diána kvótát szerzett a jövő évi pekingi olimpiára.

A lonatói olimpiai kvalifikációs sportlövő Világkupa-versenyen megszerezte a pekingi indulás jogát a Igaly Diána.

Az athéni játékokon aranyérmes, Sydney-ben bronzot szerző sportoló 71 korongos eredménnyel jutott be a női skeetesek hatos döntőjébe, ahol ő az egyetlen, aki korábban még nem vívta ki a pekingi indulás jogát - tájékoztatta a Magyar Sportlövő Szövetség az MTI-t.

Az indulási jog megszerzése azért érdekes Igaly esetében, mert Athénra nagyon korán kvalifikálta magát, most viszont ez volt az egyik utolsó esélye, illetve az elmúlt egy évben nagyon megnehezítették felkészülését.

A 2004-ben hibátlan döntővel aranyérmes skeetlövő 2002-ben világbajnok lett és így már több mint két évvel az athéni játékok előtt biztos induló volt.

Igaly gondjai körülbelül egy éve kezdődtek, amikor a budaörsi lőtéren, ahol gyakorolt, egy csendrendelet miatt ellehetetlenítették. Rendőrök parancsolták ki az edzésről, elvágták a vezetékeket, ekkor kivert kutyának érezte magát az olimpiai bajnok. Más lehetőségeket kellett keresnie, de ez a huzavona tönkre tette a tavalyi idényét.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) félmillióval segítette felkészülését, majd kiderült, törvénytelenül korlátozták felkészülését. Végül áprilisban a budaörsi önkormányzat tízmillió forintot szavazott meg Igalynak, aki ebből az összegből új lőteret építhet magának.

Egyelőre azonban nem változott a helyzet, napi két órát edzhet Budaörsön és kizárólag hétköznapokon.