Janics Natasa, az üzletasszony

2007.08.28. 13:04
Elsősorban a pekingi olimpián lenne sikeres a huszonöt éves Janics Natasa, de már gondol és készül a civil életre: éttermet vásárolt Szegeden. A Bárkában kiállítanák a hajókat és az érmeket is.

Miután különvált edzőjétől, és két év után felbomlott Kovács Katalinnal alkotott, veretlen sikerpárosuk, Janics Natasa egyéniben indult az Európa- és a világbajnokságon. Mindkétszer nyert kétszázon, ami nem olimpiai táv, de egy látványszámnál talán több.

Janics továbbra is az olimpiára összpontosít, ám mindez nem akadályozta meg abban, hogy Szeged egyik patinás, emblematikus helyét megvásárolja.

"A napokban vált biztossá, hogy az önkormányzati tulajdonú Bárka Étterem tulajdonosi jogát Janics Natasa, az ő tulajdonában lévő Natasa '82 kft. szerezte meg. A szerződéstervezet tudtommal már postán van, hamarosan megkapjuk" - jelentette be az Indexnek Csonka Gábor, a versenyző menedzsere.

A kétszeres olimpiai bajnok kajakos huszonötmillió forintot fizetett a kissé megkopott étteremért, és az első felmérések szerint a felújításra és az üzemeltetésre körülbelül ugyanennyit kell költenie. A felújítás a birtokbavétel után azonnal elkezdődhet.

Nem befolyásolhatja a pekingi részvételt

"Ellenszavazat nélkül, egyhangúlag kapta meg a jogot a várostól" - újságolta Csonka, majd hozzátette, a felújítás nem befolyásolhatja pekingi részvételét, amiért, a címvédésért mindent meg fog tenni Janics.

Bárka-történet

A Szeged belvárosában található étterem több mint öt és fél éve zárt be. Akkorra a százéves épület minden szeglete elöregedett, de az üzemeltető csak úgy lett volna hajlandó felújítani azt, ha megvásárolhatta volna a Bárkát. A vendéglős két év után unta meg a várakozást és beperelte az elmaradt haszon miatt az IKV-t. Az egykori bérlőnek kilencmillió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság, mert az ítélet szerint az önkormányzati cég hibájából kellett bezárni a vendéglőt. Tavaly márciusban egy budapesti székhelyű kft. szerezte meg üzemeltetési jogot, 33 millió forintért. A cég azonban nem fizette ki az összeget és időközben elégedetlen helyiek az "Ide nem akarunk játéktermet, éjszakai bárt!" feliratot festették a homlokzatra.
Forrás: Délmagyar

A tervek szerint az étteremben a versenyző hajóit, érmeit is szeretné kiállítani, vagyis több lenne, mint egyszerű vendéglátó helyiség, egy kisebb múzeumot rendeznének be. "Ott lenne a helyük a pekingi aranyaknak is" - reménykedett a menedzser.

Elnökségi döntésre várva

Csonka a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) elnökségi tagja is, így nagyon várja, hogy a testület szeptember közepi ülésén milyen határozatot hoz. Nagy kérdés, hogy Angyal Zoltán kapitány, vagy a szakág mesteredzője, Fábiánné Rozsnyói Katalin állítja-e össze a négyest, és hogy abban helyet kaphat-e olyan versenyző, aki nem az ő irányítása alatt készül. Janics nélkül ugyanis a négyes és a páros is be kellett érje az ezüsttel, ami az elmúlt évekhez képest szokatlan.

Mindenesetre jövőre az egyéni indulási jogért mindhárom klasszis, Janics Natasa, Kovács Katalin és Benedek Dalma is versenybe száll, de csak egyikük lehet ott a pekingi versenyen. Janics klubja egyelőre nem szerződtetett új edzőt, megvárják az elnökség szeptemberi döntését.