Aliz
6 °C
14 °C

Mi nem a McLaren vagyunk

2007.10.26. 18:05
A jövő vasárnap hazai pályán versenyző spanyol Hector Faubel győzelmének jobban örülnének az Aspar csapatnál, de emiatt nem érheti hátrány a 125 köbcentisek világbajnoki pontversenyben vezető Talmácsi Gábort.

A gyorsaságimotoros-világbajnokságon a 125 köbcentisek között szereplő Hector Faubel azt mondta: "mi tiszta eszközökkel harcolunk, nem a McLaren vagyunk".

A spanyol versenyző - aki a Forma-1-es csapaton belüli, sokszor sportszerűtlen rivalizálásra utalt - Talmácsi Gábor csapattársa; a jövő vasárnapi utolsó, valenciai futam előtt az éllovas magyar pilóta tíz ponttal előzi meg riválisát a pontversenyben.

"Természetesen Jorge Martinez Aspar-csapatfőnök és a gárda is jobban szeretné, hogy én nyerjek, de azonnal hozzá is tette, hogy nem tehet semmit. Tisztán kell küzdenünk" - nyilatkozta Faubel. "A motorsport sokkal tisztességesebb, mint a Forma-1. Jóval nagyobb súllyal esik latba a pilóták tudása. Persze a szerencse sem elhanyagolható momentum."

Az Aspar Team motorosa elmondta a verseny első körétől kezdve mindent el fog követni annak érdekében, hogy "nyugtalanítsa" Talmácsit.

"Mindent beleadok, ami erőmből telik. Hazai helyszínen győzni, ennél nincs és nem is lehet szebb" - mondta a spanyol versenyző, aki a chestei pályától tíz kilométerre fekvő Lliriában született. Faubel az idény alatt egyszer már különjogokat követelt magának, Talmácsit hibáztatta, amiért a misanói futamon bukott.

Stefano Favaro, Talmácsi menedzsere az MTI-nek elmondta: nagyra értékeli Martinez őszinteségét. "Nem találok ebben semmi kivetnivalót. Ha én lennék a csapatfőnök, emberként én is jobban szeretném, hogy Gábor győzzön. Az biztos, hogy a két versenyző egyforma bánásmódban részesül" - jegyezte meg Favaro.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?