Szávay újabb tornát nyert párosban

2008.01.05. 16:23
Szávay Ágnes továbbra is csúcsformában játszik, a Gold Coast-i női tenisztorna páros döntőjében orosz párjával simán nyert az előttük rangsorolt kínai kettős ellen. Az ázsiai páros mindössze három játékot tudott megnyerni a két játszma során.

Szávay Ágnes és Dinara Szafina megnyerte a 175 ezer dollár összdíjazású, keménypályás Gold Coast-i női tenisztorna párosversenyét.

A harmadik helyen kiemelt magyar, orosz kettős a fináléban a másodikként rangsorolt Ce Jan, Csie Cseng kínai duót verte magabiztosan, két sima szettben. A távol-keleti páros mindössze három játékot tudott nyerni Szávayék ellen.

Szávayék az egész tornán remek formában játszottak, az elődöntőben a világranglista vezető és első helyen kiemelt Cara Black, Liezel Huber zimbabwei, amerikai duót verte magabiztosan, két sima játszmában úgy, hogy ellenfelük ott is mindössze négy játékot tudott nyerni ellenük.

Szávay eddigi talán legjelentősdebb páros sikerét az amerikai nyílt teniszbajnokságon érte el, ahol a cseh Vladimira Uhlirova oldalán egészen az elődöntőig menetelt.

Egyesben a szintén kínai Li Na diadalmaskodott, miután a döntőben három játszmában jobbnak bizonyult a fehérorosz Viktoria Azarenkánál.

Eredmények

Páros, döntő:
Szávay, Szafina (magyar, orosz, 3.)-Ce Jan, Csie Cseng (Zi Yan, Jie Zheng, kínai, 2.) 6:1, 6:2
Egyes, döntő:
Li (kínai)-Azarenka (fehérorosz) 4:6, 6:3, 6:4