Bombázók játsszák a női egyes döntőjét

2008.01.24. 14:45
Elmarad a szerb házidöntő az Ausztrál Openen. Ivanovics ugyan túljutott a szlovák Hantuchován, de Jankovics nem bírt a remek formában játszó orosz Sarapovával.

Marija Sarapova és Ana Ivanovics mérkőzik szombaton a női egyes döntőjében az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. Az ötödikként rangsorolt orosz játékos tartja remek formáját, a világelső belga Henin megalázása után a negyedik kiemelt szerb Jelena Jankovicsot is simán verte.

Sarapova nyolc ászt ütött, ellenfelének ez egyszer sem sikerült, de ezen kívül is szinte mindenben jobb mutatókkal bírt Jankovicsnál. Ezek után nem is volt meglepő, hogy mindössze négy gémet tudott nyerni az előző körben Serena Williamst búcsúztató szerb játékos.

Az orosz játékos különösen az összecsapás első részében volt elemében, rendkívül magabiztosan teniszezett, ennek nyomán 5:0-ra elhúzott. Jankovic ugyan ezt követően három játékot megnyert, de a szett Sarapováé lett, miként a második is, melyben szerb rivális csak egy gémet tudott hozni. Sarapovának 30 nyerő ütése volt, ebből nyolc volt ász. "Jól kezdtem a mérkőzést Jelena ellen, különösen ahhoz képest, hogy szabad téren melegítettem be, aztán végül fedett pályán játszottunk" - értékelt Sarapova. "Aztán sikerült tartanom a ritmust, ami fontos is volt, mert ő mindig veszélyes, ha hátrányba kerül."

Női elődöntő képekben

Sokkal izgalmasabb volt a másik elődöntő, bár az első játszma után erre nem sokan gondolhattak. A szlovák Hantuchova alig 25 perc alatt 6:0-ra vitte a szettet a szintén szerb Ivanovics ellen.

A folytatásban ismét ellépett 2-0-ra, de ezután Ivanovics minden mindegy alapon kezdett játszani, és ez eredményre vezetett, mert előbb egyenlített, majd fordítani tudott.

Ivanovics pályafutása során másodszor jutott GS-torna fináléjába. Először tavaly Párizsban játszhatott a trófeáért, akkor kikapott a belga Justine Henintől. Mostani menetelésével biztossá vált, hogy hétfőtől a világranglista második helyén fog állni. "Nagyon kellemetlen volt ez a szakasz, semmi sem jött össze, miközben Daniela remekül játszott. Önök nélkül már foglalhatnám a hazaútra szóló jegyemet" - fordult a közönséghez a mérkőzés végén Ivanovics.

Női elődöntő eredmények:

Sarapova (orosz, 5.)-Jankovics (szerb, 3.) 6:3, 6:1
Ivanovics (szerb, 4.)-Hantuchova (szlovák, 9.) 0:6, 6:3, 6:4
A döntőben: Sarapova-Ivanovics Férfi elődöntő:
Jo-Wilfried Tsonga (francia)-Rafael Nadal (spanyol, 2.) 6:2, 6:3, 6:2