Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Talmácsi csak hetedik a katari időmérőn

2008.03.07. 22:12
A 125 köbcentis géposztályban a hetedik legjobb időt motorozta Talmácsi Gábor az év első futamának első időmérő edzésén. A Moto GP-sorozat Katarban kezdődik, még soha nem rendeztek versenyt villanfénynél, most igen.

Bradley Smith óriási tehetség, nagyon kell rá figyelni, jegyeztük meg a szezont beharangozó írásunkban, és máris úgy néz ki, igazunk lesz. Az apriliás brit motorozta a legjobb időt a 125 köbcentiméteres géposztály első katari időmérő edzésén. A világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor másik kiemelt ellenfelének a derbis Mike di Megliót neveztük, aki történetesen a harmadik lett.

Kettejük közé a dettó apriliás Danny Webb férkőzött be, vele kevésbé számoltunk. Ami ennél fontosabb: a világbajnoki cím védője, a magyar Talmácsi Gábor az első nekifutás után mindössze a hetedik helyre volt jó. Azzal együtt, hogy a szabadedzések során, nem sokkal korábban a negyedik pozícióba volt képes felkapaszkodni.

Mindez persze még nem sokat jelent, a lényeg a holnapi második időmérőn, sőt valójában inkább az év első futamán, vasárnap este következik. Azután már okosabbak leszünk.

Eredmények

1. Bradley Smith (brit, Aprilia) 2:05.286 perc
2. Danny Webb (brit, Aprilia) 2:05.593
3. Mike di Meglio (francia, Derbi) 2:05.790
7. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:06.262