Talmácsi csak hetedik a katari időmérőn

2008.03.07. 22:12
A 125 köbcentis géposztályban a hetedik legjobb időt motorozta Talmácsi Gábor az év első futamának első időmérő edzésén. A Moto GP-sorozat Katarban kezdődik, még soha nem rendeztek versenyt villanfénynél, most igen.

Bradley Smith óriási tehetség, nagyon kell rá figyelni, jegyeztük meg a szezont beharangozó írásunkban, és máris úgy néz ki, igazunk lesz. Az apriliás brit motorozta a legjobb időt a 125 köbcentiméteres géposztály első katari időmérő edzésén. A világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor másik kiemelt ellenfelének a derbis Mike di Megliót neveztük, aki történetesen a harmadik lett.

Kettejük közé a dettó apriliás Danny Webb férkőzött be, vele kevésbé számoltunk. Ami ennél fontosabb: a világbajnoki cím védője, a magyar Talmácsi Gábor az első nekifutás után mindössze a hetedik helyre volt jó. Azzal együtt, hogy a szabadedzések során, nem sokkal korábban a negyedik pozícióba volt képes felkapaszkodni.

Mindez persze még nem sokat jelent, a lényeg a holnapi második időmérőn, sőt valójában inkább az év első futamán, vasárnap este következik. Azután már okosabbak leszünk.

Eredmények

1. Bradley Smith (brit, Aprilia) 2:05.286 perc
2. Danny Webb (brit, Aprilia) 2:05.593
3. Mike di Meglio (francia, Derbi) 2:05.790
7. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:06.262