Két magyar is főtáblás Indian Wellsben

2008.03.12. 08:04
Mindkét magyar lány sikerrel vette az utolsó akadályt, megnyerte mérkőzését a selejtezők második körében. Ezzel a legjobb kilencvenhat közé jutottak a 2,1 millió dolláros tenisztornán. A férfiak küzdelme is megkezdődött, de még ők is csak selejteznek.

Czink Melinda az olasz Alberta Brianti ellen lépett pályára, 6-3-ra nyerte az első játszmát, a másodikat már nem kellett végigjátszani, olasz ellenfele 3-2-nél feladta. Czink a legjobb 96 közé jutott. Első ellenfele dán teniszezőnő lesz, a világranglista 47. helyén álló Caroline Wozniacki. A 18 éves lány idén már a 43. is volt, Czink jelenleg a 143.

Arn Gréta bravúrt hajtott végre, a selejtezőben kiemelt svájci Emanuelle Gagliardi ellen nyert három játszmában. Az elsőt még 6-1-re elbukta, de aztán fordított, 7-5, 6-3 után ő jutott tovább. A világranglistán 145. helyen álló magyar első ellenfele szintén selejtezős hölgy lesz, a német Sabine Lisicki, aki mindössze 5 hellyel előzi meg őt. Ha a magyar győz, a japán Aj Szugijama ellen folytatja. Czink következő ellenfele az orosz Marina Kirilenko lenne.

A férfiak selejtezői is meglepetésekkel kezdődtek. Az első négy kiemeletből három ki is esett. Biztosan nem jut már a főtáblára az amerikai Luczak, az ausztrál Guccione és a német Zverev sem. A hölgyeknél ma délután hatkor kezdődnek a főtáblás küzdelmek. A tervek szerint Czink este tízkor lép pályára.