Serena W. megnyerte a testvérháborút

2008.03.09. 13:47
Andy Roddick pályafutása 25. egyéni győzelmét aratta, idén másodszor végzett az élen. Serena nyerte a Williams lányok vetélkedését, a döntőben a svájci Schnyder lesz az ellenfele. Tovább menetel a 22 éves Kevin Anderson a Las Vages-i tornán. Gineprit legyőzve már döntős.

Roddick ha nehezen is, de hozta a spanyol Feliciano López elleni mérkőzést, három játszmában nyert az 1 426 000 dollár összdíjazású dubaji torna fináléjában. Az első szett az esélytelenebb Lópezé volt, rövidítésben, a másodikat viszont 6-4-re az amerikai nyerte. A harmadik már simán ment, Roddick 2 gémet engedélyezett ellenfelének. Ezzel 300 ezer dollárt és 300 pontot kasszírozott. Párosban a Mahesh Bhupathi (indiai), Mark Knowles (bahreini) duó nyert.

Las Vegasban tovább folytatódott a dél-afrikai Anderson menetelése. A döntőbe jutásért az amerikai Ginepri ellen nyert. Kevin Anderson a tornát megelőzően a 175. helyen állt a világranglistán. A 22 éves játékos eddig főleg challenge és future tornákon indult, az ATP-sorozatban most jutott először a döntőig, ahol újabb amerikai várja. Querrey meglepetésre két szettben verte az esélyesebb argentin Canast. Querrey 66. helyen áll a világranglistán.

Már Serena áll jobban a két Williams lány vetélkedésében. A Bangalore-ban rendezett torna elődöntőjében három szettben győzte le Venust, ezzel közelebb kerülhet a világranglistán nővéréhez. A döntő szettben a rövidítés döntött. Venus jelenleg a 7., Serena a 11. helyen áll. Pont őt követi a rangsorban Patty Schnyder, aki két játszmában simán verte a torna meglepetésemberét, a kínai Jan Zsit.

Eredmények:

Barclay's Dubai Tennis Championship, Dubaj (kemény pályás). Döntő: Roddick (6.) (amerikai)- Feliciano López (spanyol) 6-7, 6-4, 6-2.

Tennis Channel Open, Las Vegas (kemény pályás). Elődöntők: Querrey (amerikai)- Canas (4.) (argentin) 7-5, 6-2, Anderson (dél-afrikai)- Ginepri (amerikai) 7-6, 6-4.

Canara Bank Bangalore Open, Bangalore (kemény pályás). Elődöntők: Serena Williams (amerikai)-Venus Williams (amerikai) 6-3, 3-6, 7-6, Schynder (svájci)-Jan Zsi (kínai) 6-3, 6-4.