Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orosz verte meg az orosz szépséget

2008.03.22. 12:26
A papírforma érvényesült Indian Wellsben, a nőknél 2000 után ismét az első két kiemelt vívja a döntőt. Federer játék nélkül jutott tovább, Mardy Fish viszont óriási teljesítménnyel. Fish négy kiemelt kiverése után magát a királyt is le akarja győzni. Előbb azonban ma este Nadal-Djokovics rangadó lesz.

Hiába teniszezett élete nagy formájában Tommy Haas Indian Wellsben, hiába várta a nagy lehetőséget, hogy a háromszoros bajnok Roger Federer ellen meccselhessen, nem tehette: homloküreg-gyulladása akadályozta meg ebben. Így a világranglista-első és a 36. meccse elmaradt, Federer játék nélkül jutott az elődöntőbe.

Így is lesz lehetősége lesz a svájci zseninek, hogy a torna egyik meglepetésemberével mérje össze tudását, hiszen a negyeddöntő másik ágán a világranglista 98. helyezettje, Mardy Fish három játszmában, két rövidítéses szettben verte a 7. kiemelt Nalbandiant. Az amerikai öt éve egyszer már legyőzte az argentint, így veretlen ellene. A hazaiak utolsó reménységének a döntő játszmában 5-4-nél két meccslabdája is volt, és ha azt nézzük, hogy ebben évben Fish a tie-breakeket általában elveszíti (7-ből csak egyet nyert), akkor duplán beszélhetünk meglepetésről. Fish utoljára 2006-ban, Houstonban nyert ATP-tornát, döntős 2007-ben New Havenben volt, illetve azt megelőzően a 2004-es athéni olimpián. A fináléhoz most Federert kellene legyőznie. Ez még sosem sikerült neki.

Ha azt nézzük, hogy az első és a második kiemelt vívja a női egyes döntőjét, kijelenthető, hogy semmi meglepő nem történt, csakhogy az is tény: Sarapova eddig szenzációsan játszott az idén, még senki sem tudta legyőzni 2008-ban. 2000 után először fordul elő Indian Wellsben, hogy a torna első két kiemeltje nézzen egymással farkasszemet. Ivanovics tavaly háromszor is legyőzte Jankovicsot. Az első játszma szoros volt, a másodikban simán mentek a dolgok.

A másik ágon nyolcadszor találkozott egymással a két orosz, és Kuznyecova kiegyenlített, utoljára 2006-ban nyert Sarapova ellen. A döntőbe került két játékos közül Ivanovics áll jobban, eddig 4-szer nyert Kuznyecova ellen, az orosz egyetlen győzelmét 2006-ban aratta. Az is a szerb lány esélyeit növelheti, hogy amikor Kuznyecova bárhol döntőbe jutott, 9-szer nyert, 14-szer viszont kikapott.

Eredmények:

Női egyes (2,1 millió dollár), Elődöntő: Ivanovics (1., szerb)-Jankovics (3., szerb) 7-6, 6-3, Kunyecova (2., orosz)-Sarapova (4., orosz) 6-3, 5-7, 6-2.
Férfi egyes (3,589 millió dollár), Negyeddöntők: Federer (1., svájci)-Haas (német) játék nélkül, Fish (amerikai)-Nalbandian (7., argentin) 6-3, 6-7, 7-6.