Talmácsi Gábort üldözi a Pasini-átok

2008.03.31. 12:35
Szerencsétlen sorozat sújtja Talmácsi Gábort: motorja az idény első két futamán lerobbant, így négy pontot szerzett eddig. Egy éve Mattia Pasininek sorozatban ötször ment tönkre az Apriliája, a magyar világbajnok remélheti, hogy az ő gondjai hamarabb megoldódnak.

Két futamon kétszer ment tönkre Talmácsi Gábor gépe, vasárnap a Spanyol Nagydíjat föl kellett adnia. Három hete a katari szezonnyitón tovább tudott menni, miután kétszer megragadt a motorja, de csak 12. lett.

A szerencsétlen idénykezdet miatt mindössze négy pontja van, harminc a hátránya a vezető Simone Corsi mögött.

Az új Aprilia gyors, Katarban az élről lassult le, de megbízhatatlan: ezúttal mindössze két kör után robbant le.

A világbajnok honlapján csak annyit jegyzett meg, a két hiba nem azonos, a második esetnél nem csupán pillanatokra akadt meg a motor. Pontosan nem árulta el, mi volt a gond.

Talmácsi arca mindent elárul

Rossz ómen, hogy az olasz gyárnál tavaly Mattia Pasinivel fordult elő hasonló sorozat: gépe az első öt futamon műszaki hiba miatt ment tönkre, mindössze egyszer ért célba.

A Polaris World csapatnál szoftverhiba okozta a problémát, Talmácsiéknál valószínűleg mechanikus gondról lehet szó.

Pasini 2007-ben, miután megtalálták, mivel a baj, négy GP-t nyert meg, de az összetettben csak az ötödik helyre tudott feljönni, az év végén több mint 100 ponttal végzett Talmácsi mögött.

Az Aprilia mérnökeinek szűk két hetük van az okok felderítésére, a következő nagydíjat Portugáliában rendezik.