Szávay vesztett állásból fordított

2008.04.10. 21:48
Az Amelia Islanden zajló, 600 ezer összdíjazású női tenisztorna 3. fordulójában Szávay nagy csatában, három játszmában verte a szlovén Srebotnikot. Az elsőt kicsit elszórakozta, utána viszont remekül összpontosított és megérdemelten jutott tovább.

Nem kezdődött számunkra jól a meccs, nagyon nem. Srebotnik hozta a saját adogatását, majd elvette Szávayét, 3:0-ig meg sem állt. Az első szettben a világranglista 26. helyén álló, Szávaynál nyolc évvel idősebb szlovén könnyedén hozta saját adogatását, míg a magyar lány minden egyes pontért nagyon megszenvedett. Aztán úgy nézett ki Szávay feltámad, 1:4-nél megnyerte saját adogatását, majd elvette Srebotnikét is, de a szlovén gyorsan visszabreakelt, és a végén alig 31 perc alatt megnyerte az első szettet.

A második szett első öt játékából háromszor break született. Az adok-kapokból Szávay jött ki jobban, 4:1-re elhúzott, kétszer nyerte saját adogatásait és a pontok is könnyebben jöttek ebben az időszakban. 5:2-nél megint jól összpontosított Szávay, breaklabdával nyerte a pontot és vele együtt a második szettet, 39 perc alatt egyenlített.

A döntő játékban nagy küzdelem árán, de Szávay 2:0-ra elhúzott. Úgy tűnt, a magyar lány gyorsan lerendezi fáradni látszó ellenfelét, de Srebotnik óriási szívvel visszahozta a meccset 2:2-re. Innetől kezdve azonban Szávay irányította a meccset. Már 5:3-ra vezetett, sőt 40-15-re is, de Srebotnik innen is visszakapaszkodott. Nyolc meccslabdát hárított, kilencedikre Szávay a második adogatás után megnyerte a pontot és ezzel együtt a meccset is.

Óriási csata volt, az utolsó szett 53 percig tartott, de Szávay remekül küzdött és a végén megérdemelten nyert 3:6, 6:2, 6:3-ra. A következő fordulóban a horvát Sprem és az amerikai Davenport meccsének győztesével találkozik.

A párizsi torna óta, amikor Szávay Csakvetadze ellen döntőt játszott, most fordult elő először, hogy a magyar lány két meccset nyert egy tornán. Négyszer egyből kiesett, egyszer csak egy fordulót ment. Most már két győzelemmel a legjobb nyolcban van.