Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szávay vesztett állásból fordított

2008.04.10. 21:48
Az Amelia Islanden zajló, 600 ezer összdíjazású női tenisztorna 3. fordulójában Szávay nagy csatában, három játszmában verte a szlovén Srebotnikot. Az elsőt kicsit elszórakozta, utána viszont remekül összpontosított és megérdemelten jutott tovább.

Nem kezdődött számunkra jól a meccs, nagyon nem. Srebotnik hozta a saját adogatását, majd elvette Szávayét, 3:0-ig meg sem állt. Az első szettben a világranglista 26. helyén álló, Szávaynál nyolc évvel idősebb szlovén könnyedén hozta saját adogatását, míg a magyar lány minden egyes pontért nagyon megszenvedett. Aztán úgy nézett ki Szávay feltámad, 1:4-nél megnyerte saját adogatását, majd elvette Srebotnikét is, de a szlovén gyorsan visszabreakelt, és a végén alig 31 perc alatt megnyerte az első szettet.

A második szett első öt játékából háromszor break született. Az adok-kapokból Szávay jött ki jobban, 4:1-re elhúzott, kétszer nyerte saját adogatásait és a pontok is könnyebben jöttek ebben az időszakban. 5:2-nél megint jól összpontosított Szávay, breaklabdával nyerte a pontot és vele együtt a második szettet, 39 perc alatt egyenlített.

A döntő játékban nagy küzdelem árán, de Szávay 2:0-ra elhúzott. Úgy tűnt, a magyar lány gyorsan lerendezi fáradni látszó ellenfelét, de Srebotnik óriási szívvel visszahozta a meccset 2:2-re. Innetől kezdve azonban Szávay irányította a meccset. Már 5:3-ra vezetett, sőt 40-15-re is, de Srebotnik innen is visszakapaszkodott. Nyolc meccslabdát hárított, kilencedikre Szávay a második adogatás után megnyerte a pontot és ezzel együtt a meccset is.

Óriási csata volt, az utolsó szett 53 percig tartott, de Szávay remekül küzdött és a végén megérdemelten nyert 3:6, 6:2, 6:3-ra. A következő fordulóban a horvát Sprem és az amerikai Davenport meccsének győztesével találkozik.

A párizsi torna óta, amikor Szávay Csakvetadze ellen döntőt játszott, most fordult elő először, hogy a magyar lány két meccset nyert egy tornán. Négyszer egyből kiesett, egyszer csak egy fordulót ment. Most már két győzelemmel a legjobb nyolcban van.