Talmácsi Gábor nyerte az év versenyét

2008.06.28. 12:54
A szezon eddigi legizgalmasabb futamát nyerte Talmácsi Gábor szombaton Assenben. A Holland GP két részből állt, a világbajnok az ötkörös sprintben verhetetlen volt.

Szenzációs versenyzéssel győzött Talmácsi Gábor a holland 125 köbcentis motoros nagydíjon. Az Aprilia-pilóta az első rajt után a középmezőnyben haladt, de 13 körrel a vége előtt a futamot leállították, mert esni kezdett az eső.

Hamar el is állt viszont, így az új startnál újra száraz volt a pálya, a szabályok szerint egy ötkörös sprintverseny következett.

Talmácsi jól indult, a hatodik pozíció környékére jött föl, bár a sorrend folyamatosan változott, annyira szoros volt a mezőny. Az utolsó két körben már végig dobogós helyen volt, fél körrel a vége előtt úgy tűnt, nem sikerül nyernie, mert Esteve Rabat kicsit meglógott.

A spanyol viszont hibázott, Talmácsi befogta, és remekül leelőzte két kanyarral a leintés előtt. Az utolsó sikánban előnyét megtartotta, jól gyorsított ki, és alig másfél tizedmásodperces előnnyel győzött.

Tavalyi vb-címe után idén először végzett az élen, Assenben 2005 után másodszor. Másodikként Joan Olive, a harmadik helyen Simone Corsi futott be.

A magyar motoros hetedszer nyert futamot a 125-ös vb-n, huszadszor állhatott dobogóra. A pontversenyben negyediknek jött föl, 48 egységgel van lemaradva a vezető Mike Di Meglio mögött. Az olasznak 141, neki 93 pontja van, nyolc futammal a vb vége előtt.