Talmácsi egy kör után feladta a Brit GP-t

2008.06.22. 13:29 Módosítva: 2008.06.22. 14:15
A 10. helyről kicsúszott, és Apriliájának sebességváltója tönkrement. A futamot Scott Redding nyerte, aki 15 évesen minden idők legfiatalabb vb-futamgyőztese lett.

Kiesett Talmácsi Gábor a brit motoros nagydíjon: a második körben elcsúszott, bár fölállt, gépe tönkrement.

A rajtnál a második helyről kilencediknek esett vissza, az első kör végére hetediknek jött föl. Akkor a lassítóban kissé összeakadt egyik ellenfelével, és a második fordulót csak tizedikként kezdte.

Néhányszáz méter után viszont a füvön állt a gépe mellett. Nem látszott, mi történt, a sebességváltó felé nyúlkált a kezével, mintha az ment volna tönkre. A képekből ítélve előtte bukott.

Talmácsi hátránya a rajt előtt 44 pont volt a vb-t vezető pilóta mögött.

Az olasz Iannone és a hazai pályán futó, 15 éves Scott Redding elhúztak a mezőnytől, de a hajrában Iannone bukott, így az angol zavartalanul száguldhatott a célig.

Megnyerte a Brit GP-t, és minden idők legfiatalabb győztese lett a gyorsasági motorsportban. Pedig csak nyolcadik vb-futama volt, és korábban sosem indult a Donington Parkban.

A dobogón sem ő, sem a szintén 15 éves Marc Marquez nem kaphattak pezsgőt, mert kiskorúak, így a második Mike Di Meglio locsolta le őket, majd kölcsönözte nekik az üveget, hogy legalább megrázhassák.

Redding az olasz Marco Melandri 1998-ban felállított rekordját döntötte meg. A jelenlegi Moto GP-menő akkor 15 éves és 324 naposan győzött Assenben, Redding pontosan 15 és fél éves lesz július 3-án.