Talmácsi harmadik Barcelonában

2008.06.08. 12:35
Gyengén rajtolt, de remekül felzárkózott a spanyol motoros nagydíjon Talmácsi Gábor: harmadikként ért célba, a vb-pontversenyben hatodik.

A címvédő Talmácsi Gábor a harmadik lett a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság hetedik, spanyolországi futamán, Barcelonában.

A francia Mike di Meglio nyert, a hazai közönsége előtt szereplő Pol Espargaro végzett másodikként.

A hetedik helyről rajtoló Talmácsi beragadt a startnál, lecsúszott a 12. pozícióba, de az első kör végén már a kilencedik volt, az élen két spanyol Nicolas Terol és Sergio Gadea robogott.

Az ötödik kör után Talmácsinak sikerült felkapaszkodnia a nyolcadik helyre, az élre a francia di Meglio került. Gadea kicsúszott a kavicságyba, visszakormányozta az Apriliát az aszfaltra, jelentősen lemaradt a többiektől. Ezzel és egy remek előzéssel a magyar pilóta már a hatodik volt 14 körrel a leintés előtt.

Féltávnál di Meglio száguldott elől, mögötte Terol, Talmácsi ötödikként. Hol a francia, hol pedig a spanyol vezetett, a magyar külön csatát vívott az olasz Simone Corsival az ötödik helyért.

Öt környire a végétől di Meglio és Terol volt az élen, Talmácsi továbbra is ötödikként haladt, majd egy körrel később már a negyedik volt.

Három körrel a zárás előtt a spanyol Joan Olive a megcsúszott és hatalmasat esett. A hajrában egy négyes Meglio, Terol, Espargaro és Talmácasi elszakadt többiektől, de Terol nagy igyekezetében szintén kiesett, így Talmácsi végül a harmadik helyen ért célba.

Di Meglio győzelmével átvette a vezetést a vb-pontversenyben, Talmácsi pedig egy helyet előrelépve a hatodik. Hátránya 44 pont az éllovassal szemben.