Megőrültek a Tour de France-szurkolók

2008.07.09. 12:57
Korai szakaszában tart a francia kerékpáros körverseny, de a drukkerek már teljes erőből buzdítják a mezőnyt: Törpapa, ördög, darázsember, nyúl, malac és egy meztelen spanyol kíséri a mezőnyt. Az első napok legjobb képei.

Doppingbotrányok miatt csökkent az érdeklődés a híres, az utóbbi tíz évben inkább hírhedt kerékpáros körverseny, a Tour de France iránt, de az igazi biciklidrukkerek nem hagyják el szeretett sportjukat. Bizonyítják ezt az út mellett álló, ugráló, futkározó, üvöltöző fanatikusok.

Az idei verseny még csak négy napja tart, de már láttunk malacnak, nyúlnak, darázsnak öltözött embereket, utóbbiakból egész család verődött össze. Természetesen itt van az ördög is, aki évtizedek óta egyetlen etapot sem hagy ki.

Új kezdeményezésnek tűnik a Törpapa-formáció a törpjeivel, a pucér spanyol zászlós drukkert meg valószínűleg hazája sportsikerei ihlették, a futballcsapat Eb- és Rafa Nadal teniszező Wimbledon-győzelme.

Vannak a Tournak ellenzői is, a nantes-i eredményhirdetéskor kedden tüntető ugrott a színpadra. Nem sokáig maradhatott, mert Bernard Hinault korábbi ötszörös győztes -legenda maga taszította a földre, sőt rávette magát a balhézóra.

A versenyen három normál szakaszon és egy időfutamon vannak túl, amelyet kedden Stefan Schumacher nyert meg, így élre állt az összetettben is. Szerdán a leghosszabb szakasz következik, de a befutó még nagyon messze van, a mezőny csak július 27-én érkezik Párizsba.