Kifosztották Kozmann György autóját

2008.07.29. 14:40 Módosítva: 2008.07.29. 16:29
A világbajnok Kozmann György neve rajta lehetett azon a Seaton, amelyet még a múlt héten törtek fel. A tettesek pontosan tudhatták, hogy Kozmann társa, az olimpiai bajnok Kolonics György temetésére készül.

Kétszeres olimpiai bajnok társa, Kolonics György pénteki temetése előtt kirabolták Kozmann Györgyöt. A világbajnok kenus autóját feltörték, elvitték belőle a legfontosabb papírjait, okmányait, laptopját is.

Kozmann-nak az eredményes olimpikonoknak járó Seatja van, az Index úgy tudja, ennek zárját szedték ki, az autón alig volt külső sérülés. Az ötven sorszámozott kocsin általában rajta van a sportolók neve, a tettesek már az akció előtt tudták, hogy kinek az értékeit viszik el. Közben meg pláne, hiszen okmányokat is zsákmányoltak.

„A Magyar Kajak-kenu Szövetség vezetése azonnal intézte a legfontosabb papírokat, így nem került veszélybe Kozmann olimpiai indulása” – mondta Ganczer Gábor, a szervezet sajtófőnöke.

Kozmann Kiss Tamással indul az olimpián kenu kettes ezer méteren, miután a 36 éves Kolonics két hete edzés közben hirtelen rosszul lett, megállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni.

Az Eb-ezüstérmes műugró Barta Nóra lakását keddre virradóra törték fel. „Miközben a lakásban aludtunk, elvitték a táskámat, benne a pénztárcámat, a MOB-tól kapott költőpénzt, ékszereket, a laptopomat, rengeteg fényképpel. Szerencsére az útlevelemet nem, az akkreditáció pedig az edzőmnél van” – mondta a sértett az MTI-nek.