Schmitt Pál MOB-elnök szeretne maradni

2008.09.01. 10:33 Módosítva: 2008.09.01. 12:42
Két-három kihívója is lehet 2009-ben Schmitt Pálnak a Magyar Olimpiai Bizottság következő tisztújító közgyűlésén, állítja Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára. A Napi Gazdaság írása szerint a pénz kevés, új olimpiai programra van szükség, a belső ellenzék mozgolódik.

2009 májusában Schmitt Pál ismét indul a Magyar Olimpiai Bizottság elnöki posztjáért, mondta a Napi Gazdaságnak Csurka Gergely, a MOB sajtófőnöke, aki semmilyen lehetséges riválisról nem tud.

Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára nem tapasztalt mozgást Schmitt Pál ellen, de nem tartja kizártnak, hogy az elnököt másfél évvel ezelőtt megbuktatni próbáló belső ellenzék akár két-három személyt is indíthat a posztért.

A főtitkár szerint a mindenkori elnök legfontosabb feladata a felkészülés koordinálása, de a sportolók teljesítménye nemcsak rajta és az állami támogatás mértékén múlik, hanem a macenatúrán is. Sinka szerint jobb lenne, ha a szponzorok nem az egyes versenyzőket, hanem a szakmai műhelyeket támogatnák.

Az MKSZ főtitkára szerint gyorsan elkészülő, átfogó olimpiai programra van szükség; a cselekvési tervben a legfontosabb szerep a szakszövetségeké és a kluboké. Sinka véleménye szerint a jelenlegi költségvetési támogatás, a GDP 0,2 százaléka nem elég.