Schmitt még mindig hat aranyat remél

2008.08.06. 09:24

Schmitt Pál továbbra is tartja év eleji jóslatát, miszerint a magyar küldöttség hat aranyérmet nyerhet a pekingi olimpián. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke ugyanakkor abban bízik, hogy egy sikeres ötkarikás szereplést ismét felhívja a figyelmet arra, mennyire alulfinanszírozott a magyar sport.

Schmitt Pál három hatossal számol, azaz a 170 fős magyar csapat minden éremből hatot szerezhet Pekingben. Ez szerinte annak ellenére reális elvárás, hogy Kolonics György halálával egy éremesélyes kenupárossal lett szegényebb az együttes, amely az elmúlt játékokhoz viszonyítva sokkal kisebb létszámú.

"Tartom a hat arany-, hat ezüst-, hat bronzérmes elvárást, de tény hogy most már ehhez több szerencse kel. Van hat-hét olyan sportág, amelyek közül bármelyik előrukkolhat meglepetéssel. Persze, azt mos még nem tudni, melyek lesznek ezek, most úgymond egy kicsit rájuk tolom a felelősséget" - mondta a MOB-elnök az MTI-nek.

A MOB elnök a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagjaként úgy vélekedett, minden idők legnagyobb olimpiájára kerül sor Pekingben. Schmitt elárulta, mint NOB-tag azt kérte, hogy vívásban, öttusában és kajak-kenuban adhasson át érmeket.