Magyarország 16 közé jutott a BL-ben

2008.09.15. 11:25 Módosítva: 2009.02.13. 13:26
A magyar futsalválogatottal szinte megegyező Székelyudvarhely házigazdaként három meccséből kettőt megnyert a Bajnokok Ligája selejtezőjében, csoportjából másodikként az elitkörbe jutott.

Veretlenül, két győzelemmel és egy döntetlennel, csoportja második helyén jutott tovább a házigazda Székelyudvarhely a futsal BL-selejtező csoportköréből. A magyar válogatottal gyakorlatilag megegyező román bajnok első, a továbbjutás szempontjából legfontosabb meccsén 4-2-re verte a fehérorosz Viten Orsát.

Az Udvarhely egy percig sem adott esélyt ellenfelének, a szünetben már 3-1-re vezettek, az utolsó percekben pedig hiába hozta le a kapusát az Orsa, csak szépíteniük sikerült. A székelyföldi csapat góljait Gyurcsányi, Madarász, Szőcs és Mihály lőtte.

A második fordulóban a csoport egyértelműen leggyengébb csapatát, a francia Roubaix Futsalt simán, 4-2-re verték Madarászék, így - a körbeverések miatt - már az utolsó forduló előtt eldőlt, hogy az Udvarhely továbbjutott a BL-ben a legjobb 16 közé.

A vasárnap esti utolsó meccsen a két már továbbjutott csapat, a Székelyudvarhely és a Charlerois a csoportgyőzelemért játszott. A 2-2-es döntetlennel (jobb gólkülönbségével) a belga csapat nyerte a tornát.

Kozma Mihály, a Székelyudvarhelyi Sportklub (és a magyar válogatott) edzője nagyon boldog volt a meccs után, örült, hogy csapata partiban volt az egyik legjobb európai klubbal, ezt a döntetlent tartotta a legértékesebbnek a három mérkőzés közül. Kozma büszke a játékosokra és arra, hogy sikerült megvédeniük a hónapok óta tartó hazai veretlenségüket.

A hat selejtezőcsoport első két helyezettjéhez csatlakozik a 4 kiemelt. November 8-16. között az elitkörben, négy négyes csoportban folytatódnak a küzdelmek, mindegyikből egy-egy klub kerül a Final Fourba (2009. április). A négyes döntőben a két elődöntő után jönnek a mérkőzések az éremért, a két győztes játszik az aranyért, a két vesztes a bronzért.