Talmácsi kínok között is 5. az időmérőn

2008.09.27. 10:19 Módosítva: 2015.05.21. 04:00
Törött kézzel, sérült könyökkel, nagy fájdalmakkal is gyors a Japán Nagydíjon a világbajnok motoros.

A 125 kcm-esek között vb-címvédő Talmácsi Gábor az ötödik helyről rajtol a gyorsaságimotoros-világbajnokság Japán Nagydíján. A szombati időmérő edzésen az első rajtkockát a francia Mike di Meglio szerezte meg.

Az Aprilia magyar versenyzőjének két hete, az indianapolisi futam első gyakorlásán eltört a kezében a sajkacsont, így most csak külön orvosi engedéllyel indulhatott el Motegiben. Ráadásul pénteken esett Motegiben is, össze kellett varrni a könyökét, erő fájdalmai voltak.

"Nagyon boldog és elégedett vagyok az 5. hellyel. A szabadedzést követően bizony felmerült annak lehetősége, hogy nincs értelme tovább szenvedni, ki kell hagyjam a vasárnapi versenyt, de szerencsére egy újfajta kezelést kaptam a kezemre, amivel sokkal jobb lett, így másként látom a holnapi indulásomat is. Biztosan ott leszek. Nem tudom, hogy milyen formában tudok majd motorozni, hiszen vannak még fájdalmaim és nem elég erős a kezem, főleg féktávokon, de a motorom kitűnően működik. Nagyon gyors volt és a kanyarokban is nagyon jól viselkedett a gép pénteken. A kezem miatt egészen másképpen kell majd motoroznom, nem tudom mennyire fogok elfáradni a végére, de kiadom magamból a maximumot és meglátjuk, ez mire lesz elég" - nyilatkozta Talmácsi.

A 250 kcm-esek között versenyző Tóth Imre a 24. időt motorozta.