Kétmillió forintért dobálnak a hét végén

2008.10.03. 07:49
Péntektől vasárnapig rendezik a III. Budapesti Darts Opent, a versenyen bárki indulhat, aki az 1000-2000 forintos nevezési díjat kifizeti.

A hét végén rendezi a Magyar Darts Szövetség a III. Budapesti Darts Opent a Lurdy Házban. A férfi és a női egyéni verseny díjazása 4000 euró, azaz nagyjából egymillió forint. A versenyt soft kategóriában rendezik, bárki elindulhat, aki az 1000-2000 forintos nevezési díjat kifizeti.

Vereczkey Lajos, a Magyar Darts Szövetség főtitkára az Indexnek elmondta, a versenyre nincs kötelező előnevezés, de a visszajelzések és érdeklődések alapján 200-250 indulóra számítanak.

A mostani versenyre sem várnak sok versenyzőt Angliából és Hollandiából, Vereczkey információi szerint a német, osztrák, olasz dartsosokon kívül a környző országok dartsosai (Ausztria, Csehország, Szlovákia, Horvátország) jönnek.

A verseny összdíjazása 1,5-2 millió forint, ez a nevezők számától is függ, hiszen a szponzori pénzdíjakon felül a szervezők a befizetett nevezési díjakat is visszaosztják. Vereczkey szerint ekkora összeggel már a komolyabb pénzdíjas tornák közé sorolható a Budapest Darts Open.

Soft darts

A soft szakágban műanyag hegyű nyilakkal dobnak gépi, automata táblára, amely nyilvántartja a találatok számát és értékét is, ilyen gépekkel találkozhatunk játéktermekben és a sörözőkben is. Ez a szakág az elterjedtebb, mert jó szabadidős tevékenység, a magyarok is ebben eredményesebbek.  A nemzetközi mezőny a másik szakágban, a steelben erősebb, a sportágat kitaláló angolok inkább ezt játsszák.