Talmácsi 17. az első időmérőn Ausztráliában

2008.10.03. 09:21

Talmácsi Gábor a 17. helyen végzett a 125 kcm-es kategória első időmérő edzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíján, Phillip Islanden. A tréningen a vb-pontversenyben élen álló francia Mike Di Meglio volt a leggyorsabb.

A vb-címvédő magyar pilóta - a menedzsmentjétől származó információ szerint - a szabadedzésen, száraz pályán, az ötödik legjobb időt érte el, az időmérőn azonban, melyre már esőben került sor, visszafogottabban szerepelt, mert nem működött olyan jól a motorja.

"A csuklóm szerencsére jobban van, így ma érzéstelenítő injekciók nélkül tudtam motorozni - kezdte értékelését a magyar motoros, akinek három hete, az indianapolisi viadalon eltört a sajkacsontja. - Szárazon minden rendben van az Apriliával, vízen viszont van még mit javítanunk a beállításokon. A kanyarokban szinte egyátalán nem volt tapadása a gumiknak, a térdkoptatóimat sem tudtam lerakni az aszfaltra. Ennek okát már vizsgáljuk, bízom benne, hogy gyorsan megtaláljuk a megoldást. Holnapra szép időt mondanak, ha ez így lesz, akkor minden esély meg van a javításra."