Zlatan Ibrahimovic, vagy Overdose, a csodaló?

2008.10.06. 10:53 Módosítva: 2015.05.21. 03:50
Állat is pályázik a hétvége bajnoka címre, Overdose, a magyar csodaló három klasszis sportolóval verseng. Szavazzanak!

Négy jelöltet választottunk ki szokásos hétvége bajnoka értékelésünkhöz: futballistát, teniszezőnőt, motorversenyzőt és lovat.

A hölggyel kezdve: Jelena Jankovics a stuttgarti tornán simán megnyerte a döntőt, ezzel újra világelső lett, ráadásul kapott egy gyönyörű Porsche személyautót, azaz mindent vitt.

overd
Jelena Jankovics, Overdose és Zlatan Ibrahimovic

Az Interben futballozó, a csapatot szinte egymagában a bajnoki tabella élére hozó Zlatan Ibrahimovic már szombaton, nyolc hónappal a vége előtt megszerezte a szezon gólját, amikor szenzációsan sarkazott a kapuba a Bologna elleni 2-1-es győzelem alkalmából.

A legutóbbi értékelésünket majdnem megnyerő Talmácsi Gábor az Ausztrál GP-n is harmadik lett – úgy, mint egy hete –, de ezzel elveszítette vb-címét. A francia Mike Di Meglio a futamot és a világbajnokságot is megnyerte.

Ki a hétvége bajnoka?

Így is van magyar jelölt a hétvége bajnoka címre, Overdose, a szuperparipa. A veretlen jószág az egyik legrangosabb párizsi nagydíjon indult, három testhosszal, pályacsúccsal győzött, csakhogy a futamot érvénytelenítették, mert egy másik ló előtt beragadt a rajtgép.

Overdose-t gazdája a négy órával később megismételt versenyen nem engedte elindulni, mert nagyon megterhelő lett volna az állatnak, így azt a legjobb hazai ló nyerte, és kapta meg a 35 millió forintnak megfelelő fődíjat.

A magyar csődör tulajdonosa rengeteg pénzt veszített, plusz a 3400 kilométeres utaztatás díját is, Overdose veretlensége viszont megmaradt.

Vigasztalódhatnak az Index hétvége bajnoka címmel, ha olvasóink esetleg – Ibrahimovic, Jankovics és Di Meglio előtt – őt szavaznák az első helyre.