Szávayt megint rettenetesen megverték

2008.10.14. 17:15
A magyar teniszező az első játszmában még tudta tartani francia ellenfelét, kétszer is brékelt. A második nagyon sima volt, 26 perc alatt nyert 6:0-ra Bartoli, Szávay Ágnes ezzel Zürichben is az 1. fordulóban búcsúzott.

Szávay kezdte a mérkőzést, és nyerte az adogatását, utána viszont az első bréket Bartoli csinálta és elhúzott 3:1-re. A magyar teniszezőnő pontatlanul játszott, ennek ellenére visszakapaszkodott, és 3:3-ra egyenlített. Innentől kétszer is bukta mindkét versenyző a saját adogatását. 5:4-nél azonban Bartoli ha nehezen is, de érvényesítette brékelőnyét, és 41 perc alatt megnyerte az első játszmát.

A másodikban is a magyar kezdte az adogatást, de ezúttal már rögtön az elején hátrányba került. Szávay gyorsan összezuhant, alig 18 perc alatt 4:0-ra húzott el Bartoli, aztán gyorsan befejezte az egészet. A magyar teniszező szinte egyetlen statisztikai mutatója sem érte el az 50%-ot.

A világranglista 27. helyezettje összesen 11 pontot csinált a második játszmában, így Stuttgart után ismét az első körben esett ki. Utoljára még júliusban, Bad Gasteinben tudott egy meccsnél többet nyerni. Legutóbbi 12 mérkőzéséből a nyolcadikat veszítette el. A továbbjutó Bartoli a szerb Ana Ivanovics ellen folytatja.

Tennis.com Zurich Open (a pénzdíj 600 ezer dollár). Női egyes, 1. forduló: Bartoli (francia)-Szávay (magyar) 6:4, 6:0, Schiavone (olasz)-Wozniacki (dán) 7:6, 6:2.