Agytumorral műtötték a klasszis golfozót

2008.10.15. 16:54
Ötcentis tumort vettek ki Seve Ballesteros agyából szerdán, egy madridi kórházban. Az 51 éves játékos tavaly vonult vissza, kemoterápiás kezelése hamarosan elkezdődhet.

Az ötvenegy éves spanyol golfos október elején fejfájásra panaszkodott, egyszer elveszítette az eszméletét, ment kórházba. A héten már tudatosan vizsgálták, az orvosok azonnal a műtét mellett döntöttek, amikor látták a daganat kiterjedését, elhelyezkedését, majd öt centi átmérőjű tumort távolítottak el agyából.

A madridi La Paz kórház közleményt adott ki, mely szerint az operáció komplikációk nélkül zajlott le. Ballesteros eszméleténél van, állapota stabil, az intenzív osztályon fekszik. A hátfájdalmai miatt tavaly visszavonult Ballesterosra kemoterápiás kezelések várnak.

A játékos háromszor nyerte meg a British Opent, kétszer a Mesterek Tornáját. Az olasz La Gazzetta dello Sport úgy fogalmazott, Ballesteros Spanyolországban megváltoztatta a golf megítélését, azzal, hogy az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában komoly sikereket ért el.