A világbajnokot is megverte a fogyatékosok futsalcsapata

2008.10.30. 22:00

Negyedik mérkőzését is megnyerte a tanulásban akadályozottak magyar futsal válogatottja a Kiskunfélegyházán zajló Európa-bajnokságon, ám elképzelhető, hogy a zöld asztal mellett vereséget szenved egy korábban már legyőzött ellenféltől.

A tavalyi világbajnok portugálok ellen remek játékkal rukkolt elő a magyar válogatott, és 3-3-as félidő után végül 10-5-re nyert. A mieinknél Blastyák Sándor ötször, Zágoni Róbert négyszer, Berkes Gábor pedig egyszer vette be az ellenfél kapuját.

"Óriási lelkesedéssel és hatalmas szívvel játszottunk. Sokat futottunk, jól passzoltunk, de a győzelem nem sikerülhetett volna a mintegy kétszáz fős szurkolótábor bíztatása nélkül, nekik ezúton is köszönjük a buzdítást"- mondta a mérkőzés után Lacza Albert szövetségi kapitány.

A magyar csapat így a pályán elért teljesítménye alapján eddig hibátlan, a zöld asztalnál azonban még változhat a helyzet. A franciák ugyanis megóvták a mieink ellen 5-4-re elveszített mérkőzésüket, mondván, a tornára csak tizenkét játékos nevezhető, míg a magyar kapitány tizennégy játékost jelölt. A versenybíróság első fokon a franciáknak adott igazat, ám a magyar álláspont szerint a FIFA szabályzata tizennégy játékos nevezését engedélyezi, így fellebbezünk az elsőfokú döntés ellen.

INAS-FID Futsal Eb, Kiskunfélegyháza, 4. forduló

Magyarország-Portugália 10-5 (3-3)

Magyar gólszerzők: Blastyák 5, Zágoni 4, Berkes

További eredmények

Franciaország-Olaszország 10-3

Lengyelország-Csehország 20-0

Az állás négy forduló után (óvás alatt)

1. Lengyelország 12 pont (53-15)

2. MAGYARORSZÁG 12 (31-12)

3. Franciaország 9 (27-17)

4. Portugália 6 (39-24)

5. Olaszország 0 (8-35)

6. Csehország 0 (5-60)