Harmadik hely a fogyatékosok futsal Eb-jén

2008.11.01. 12:18

Az utolsó fordulóban 6-2-re kikapott Lengyelországtól a tanulásban akadályozottak magyar futsal válogatottja, így a harmadik helyen végzett a kiskunfélegyházi Európa-bajnokságon.

A franciák ellen korábban 5-4-re megnyert mérkőzés a zöld asztal mellett elveszett, mert az ellenfél megóvta a találkozót. Az indoklás szerint az Eb-re csak tizenkét játékost lehetett volna nevezni, míg a magyar válogatott tizennégy futballistát jelölt a keretbe. Bár a magyar vezetőség szerint a FIFA szabályai tizennégy játékost engedélyeznek, a versenybíróság a francia csapatnak adta a három pontot 3-0-s gólkülönbséggel.

A mieink így a lengyelek elleni vereség miatt bronzérmet nyertek a kontinensviadalon, vagyis az előzetes elvárást teljesítették, mi több, legyőzték a tavalyi világbajnok portugálokat.

"A lengyelek ellen már kissé fáradtak voltunk, a csütörtöki, Portugália elleni győzelem sokat kivett a srácokból. A lengyel csapat teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést és az Európa-bajnokságot is. Az elvett három pont miatt csalódottak vagyunk, de nagyon örülünk a bronzérem megszerzésének" - értékelt Lacza Albert szövetségi kapitány.