BL-döntőért játszik a futsalválogatott

2008.11.08. 09:14
A magyar válogatott játékosokkal felálló román futsalbajnok Székelyudvarhely szombattól játszik selejtezőt az UEFA Futsal Cup négyes döntőjébe jutásért. A négyből egy csapat megy tovább, a Dinamo Moszkva verhetetlen, a házigazda Zágrábot és az azeri Nahicsevanyt le lehet győzni.

Szombaton kezd az UEFA Futsal Cup elitkörének zágrábi csoportjában a román bajnok (és a magyar válogatottal szinte megegyező) Székelyudvarhely. Az első ellenfél a csoport esélyese, a Dinamo Moszkva, írja futsal-hungary.hu.

A C-csoportban szerepel még az előző körben a magyar bajnok Berettyóújfalu csoportjából továbbjutó házigazda, a horvát MNK Nacional Zagreb és az azeri Araz Nahicsevany is.

A csapat szerdán délután négy órakor busszal indult Zágrábba. Kozma Mihály, aki egyben a magyar válogatott edzője is, csütörtökön egy, pénteken két edzést tartott a csapatnak. Balázs Zoltán, Lódi Tamás sérültek, Madarász is csak most kezdte az edzéseket, többen játszanak hetek óta félig sérülten.

Kozma a videófelvételek elemzése után már jól ismeri az ellenfeleket, egy továbbjutó van, szerinte is a Dinamo Moszkva a csoport esélyese. Az edző szerint ha mindenki egészséges, akkor lehet velük szoros meccset játszani. Kozma nem helyezésben gondolkozik, a horvátokat saját közönségük előtt is le lehet győzni, az azerieknél szervezettebb a Székelyudvarhely, az edző elvárja, hogy csapata legalább egy meccset hozzon.

UEFA Futsal Cup, elitkör

November 8-16. között az elitkörben, négy négyes csoportban játszanak a csapatok, mindegyikből egy-egy klub kerül a Final Fourba (2009. április). Ott a két elődöntő győztese játszik az aranyért, a két vesztes a bronzért.

 A csoport
 B csoport
Jekatyerinburg (orosz), a címvédő Kajrat Almati (kazah)
Sahtar Donyeck (ukrán) FK Era-Pack Chrudim (cseh)
Luparense Calcio A5 (olasz) Action 21 Charleroi (belga)
Slov-Matic Fofo Bratislava (szlovák) KMN Gorica (szlovén)
 C csoport  D csoport
Dinamo Moszkva (orosz) Interviú Madrid (spanyol)
Araz Nahicsevany (azeri) SL Benfica (portugál)
Nacional Zagreb (horvát) Hapoel Ironi Rishon Lezion (izraeli)
Székelyudvarhely (román) KMF Kragujevac (szerb)