Vörös Zsuzsanna leesett a lováról

2008.11.12. 16:36 Módosítva: 2008.11.12. 16:51
Az öttusázó Vörös Zsuzsanna lovát megijesztette egy kutya. A sportoló megütötte a hasát, vérömleny keletkezett a mája körül, sérült ujját műteni kell.

Lovasbalesetet szenvedett az öttusázó Vörös Zsuzsanna, kórházban kezelik. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok versenyző elmondta, az eset kedd délután történt.

"Az edzések között volt egy kis időm, kimentem Pátkára, hogy átmozgassam a saját lovamat. Bent voltam a pályán, amikor egy nagy kaukázusi kutya odaszaladt, megijesztette a lovat, én pedig rábuktam a nyeregkápára, beütöttem a hasamat, majd leestem. Bal oldalamra érkeztem, közben a jobbommal fogtam a szárat, amibe beleakadt a gyűrűsujjam, így az is megsérült" - foglalta össze a történteket a székesfehérvári versenyző, akinek a baleset miatt vérömleny keletkezett a mája körül.

A bukás után kórházba szállították, megfigyelésre még egy ideig bent is tartják. "Több ultrahangos vizsgálaton átestem, a ma reggeli már szerencsére biztató eredményt hozott. Valószínűleg megsérülhetett a májam is, de már elkezdett felszívódni a vér. Az ujjamat holnap műtik meg, helyi érzéstelenítéssel az ízületet próbálják rögzíteni" - tette hozzá.

Vörös Zsuzsanna felépülése várhatóan másfél-két hónapot vesz igénybe. Athén olimpiai bajnoka Pekingben a 20. helyen végzett.