Blake jókor találkozott Federerrel

2008.08.14. 18:11 Módosítva: 2008.08.15. 08:09

Nem először tréfálták meg ebben az évben Roger Federert. A svájcinak, aki már csak három napig világelső, ez a tréfa eshetett a legrosszabbul, Blake életében először tudta megverni őt, ezzel kiesett az olimpia további küzdelmeiből.

Kiesett a pekingi olimpián Federer, és ezen csak az lepődik meg, aki nem követi napról-napra a tenisz világ eseményeit.

A nimbuszán ebben az évben folyamatosan vesztő világelső odáig jutott, hogy simán kikapott egy olyan játékostól, akitől még egész pályafutása alatt egyszer sem sikerült vereséget szenvednie. Sőt, az amerikai viszonylag könnyedén tudott győzni.

Az első szettet 6-4-re behúzta minden színpadiasság nélkül, a másodikban pedig a valamicskét feljavuló Federeren is úrrá tudott lenni: okosan, stabilan vitte el rövidítésig a dolgot, majd azt is megnyerte.

Azt már a svájci pekingi szereplése előtt tudtuk, hogy elveszíti 2004. február 2-a óta tartó világelsőségét, azt azonban nem gondoltuk, hogy talán megrendítő erejű folt esik renoméján.

Federernek mindenképp össze kell szednie magát, erőt kellene mutatnia minél hamarabb (leghamarabb a US Openen), mert Nadal és Djokovics mögött is sorakoznak a további trónkövetelők, a még feljebb vágyók.