Párosban csoda kell a meneteléshez

2008.08.11. 20:03 Módosítva: 2008.08.11. 20:04

Egyvalami tűnik talán megcáfolhatatlannak a női páros meccsek végkimenetelét illetően: ha a Williams testvérek komolyan veszik a játékot – márpedig miért ne tennék – megnyerik az olimpiát. A dologgal egy gond van csupán: ha a Szávay-Arn kettős továbbjut is az első fordulóból, rögtön velük találkozhat.

Szávay párosban vigasztalódhat Arn Gréta oldalán, ám míg egyesben esélyesebbnek tűnt, addig itt annál nehezebb esélyt latolgatni. Az első fordulóban egyből egy nagyon fiatal és egy nagyon rutinos japán párossal, a Morita-Szugijama duóval meccselnek, akik a rutin és a fiatalos lendület remek egyvelege.

A képlet lehet azonban egyszerű is: ha Szávay jó lesz, bármi előfordulhat, csak jól kell szerválnia, és az egyesben látott csapnivaló röpte-játékán kell javítania. Ha ő jó formába lendül, Arn Gréta is hozzáteheti a magáét.

Esze kétség kívül van a pároshoz, jól lát a pályán, széles a technikai megoldások repertoárja, csakhogy ezeket meg is kell majd valósítania.

Mindenesetre a legjobbak küzdelmeibe aligha szólhat bele komolyan a magyar kettős, hiszen olyan párosok vannak a mezőnyben mint a Dinara Szafina-Szvetlana Kuznyecova vagy a Williams testvérek duója. Utóbbiakkal már a második fordulóban összeakadhatnak a magyar lányok, így csoda kellene ahhoz, hogy sokáig tartson a menetelés.