Sok eső, kevés tenisz

2008.08.11. 10:22 Módosítva: 2008.08.11. 10:38
Az eső egyelőre elmossa a teniszversenyt

Vasárnap megkezdődött az olimpia tenisz programja, az eső ebben a versenyszámban is sok gondot okozott.

Nem sikerült a terveknek megfelelően a pekingi tenisz rajt, a kiapadhatatlanul ömlő eső ugyanis rendesen rányomta a bélyegét az első versenynapra.

A program eleve kétórás csúszással indult, így előre borítékolható volt, hogy a 45 kiírt meccsből lesz olyan, ami hétfőre marad. A végén összesen kilenc találkozót sikerült befejezni: a férfiaknál öt, míg a nőknél négy párharc után hirdettek végeredményt.

A férfiaknál több kiemelt játékos is pályára lépett, győzött Davigyenko, Blake, Gonzalez és Berdych, Niemeyer szettelőnyből feladta Canas ellen. Közülük a legmeggyőzőbb teljesítményt a hazaiak versenyzőjét, Jü Hszin-jüant 6:1, 6:2-re kiütő cseh Berdych nyújtotta.

A nőknél ugyancsak meglepetés nélkül zajlott az első, soványabb játéknap, az ausztrál Stosur az olasz Erranit verte, az olasz Schiavone Amanmuradovával végzett, Wozniacki a tunéziai Sfart győzte le, a bolgár Pironkova pedig a lengyel Domachowskát búcsúztatta.

Szávay Ágnes is pályára lépett volna vasárnap az első fordulóban, de sok sorstársához hasonlóan neki is csak hétfőn lesz lehetősége erre.