Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felbukott versenyző nyerte a paralimpiát

2008.09.12. 11:30 Módosítva: 2015-05-21 04:13:05
8 hozzászólás
A paralimpia női 5000 méteres kerekesszékes döntőjében olyan versenyző nyerte a bajnoki címet, aki az első, hétfői döntőn bukott. Aki akkor nyert, és meg is kapta az aranyérmet, végül csak az ezüsttel utazhat haza.

A Pekingben zajló paralimpiai játékok eddigi legnagyobb botrányát a női kerekesszékesek 5000 méteres döntője okozta. A hétfői fináléban 11-en álltak rajthoz, de a cél előtt 500 méterrel tömeges bukásban hatan is elestek.

A célba öten értek be, a győzelmet a kanadai Diane Roy szerezte meg. Már az aranyérmét is átvehette, amikor a versenybizottság úgy döntött, meg kell ismételni a döntőt.

Erre pénteken került sor, nem állhatott rajthoz a bukást előidéző svájci Edith Hunkeler és a komolyabb sérülést szenvedett címvédő, a japán Tucsida Wakako.

A megismételt futamon a győzelmet az a Cheri Blauwet szerezte meg, aki négy éve bronzérmes volt Athénban. Blauwet négy nappal korábban nem tudta kikerülni az előtte bukókat, ő is elesett.

Az akkor győztes Roy ezúttal második lett, tizenhét másodperccel lemaradva.

A végeredmény:

1. Cheri Blauwet amerikai 11:30.57

2. Diane Roy kanadai 11:31.14

3. Shelly Woods brit 11:31.24