Ennél egy néző is többet csinált volna

2008.08.17. 20:55 Módosítva: 2008.08.18. 05:39
A magyar női kézilabda-válogatott két nap alatt második súlyos vereségét szenvedte el Pekingben, Oroszország után Dél-Korea is átgyalogolt Görbiczéken. A továbbjutás mindez nem veszélyeztette, de Hajdu János kapitány rendkívül elégedetlen volt a hozzáállással. A bíráskodást szemétnek nevezte, de úgy érzi, ha ő vezeti a meccset, akkor is elbukunk. A románok ellen életük lehetőségét kapják a lányok, ezt kell megérteniük.

"Gyalázatos volt" - mondta tömören a kézilabdázók szövetségi kapitánya a Dél-Korea elleni tizenegy gólos vereség után az öltözőfolyosó felé haladva. "Ki lehet kapni, de így nem. Hogy nézünk így szurkolóink szemébe?" - tette fel a kérdést. "Düh és harag van bennem."

Hajdu attól sem riad vissza, ha a következő meccseket hét ember fogja végigküzdeni, ha csak nekik lesz megfelelő a hozzáállásuk.

"Aki nem tud kézilabdázni, az egy olimpián nem fog megtanulni. De küzdenie akkor is kell. Ütköznie is kell. Ha behozok a lelátóról négy embert, és a csapatba rakom, megértik, hogy ütközniük kell. Elfogadhatatlan számomra, hogy páran a vállukat rángatják, grimaszolnak, kihagyott helyzetek után. Nem tudom ezt elviselni. Nem hagyhatom, amíg én vagyok a kapitány. Kétszer már le akartam mondani. Bementem hozzájuk az első nagy norvég zakó után, és azt mondtam, én nem vagyok normális. A Kazahsztán elleni vereség volt a második alkalom. Aztán mebeszéltük a lányokkal, hogy az olimpia végéig maradok. Végig fogom csinálni" - jelentette ki.

"Nagyon bízom benne, hogy a lányok magukban lerendezik ezt a meccset, és átérzik, hihetetlenül nagy lehetőség előtt állnak. Három meccsel életük lehetőségét kapják. Nem hagyom, hogy farvizesek ezt tönkre tegyék. Van, akinek még egy olimpiája már nem lesz" - értékelt. Neveket nem volt hajlandó említeni.

Hajdu szerint Romániával játszani Kínában szerencsésebb, mint a hazai csapattal hazai pályán. Ferling Bernadett szerint Kína szerencsésebb lett volna, de gyorsan megjegyezte, kaptak már ki olyan ellenféltől, akit könnyebbnek hittek, és győztek le olyat, akit előzőleg nehezebbnek gondoltak.

"Amióta kapitány vagyok, nem foglalkozom a bíráskodással, de most nem hagyhatom szó nélkül. Tetű módon, szemetül vezettek nekünk. Persze nem miattuk kaptunk ki, ha én fújom ezt a meccset, akkor is elbukunk."

Hajdu úgy érzi, hétfőn nagy beszélgetés következik, eddig ezek eredményt hoztak, mert utána magához tért mindenki. A legutóbbi világbajnokságon is legyőzte Dél-Korea a magyarokat, utána viszont újjáéledt romjaiból a csapat, és egy nagyon szoros meccset játszott a későbbi világbajnok oroszokkal, és mindössze egy góllal kapott ki Párizsban.