Pénzükre várnak az olimpikonok

2008.08.12. 18:09
A magyar ökölvívók, atléták és kajak-kenusok egyelőre nem kapták meg az olimpiai felkészülési támogatást. A kormányszóvivő szerint átutalták a pénzt az illetékes alapítványnak – egy nappal az olimpia megnyitóünnepsége előtt.

Már a negyedik napjánál tart a pekingi olimpia, több sportoló azonban még mindig nem kapta meg olimpiai felkészülési támogatását. Ezt a 81 kilós ökölvívó, Szellő Imre panaszolta el a pekingi magyar csapatirodán.

Molnár Zoltán csapatvezető érdeklődött ez ügyben a támogatást az olimpikonoknak folyósító Wesselényi Sportközalapítványnál (WESKA). Budapestről azt a választ kapta, hogy a naponta ismétlődő, sürgető kérések ellenére a Sport Szakállamtitkárság továbbra is késik a WESKA-nak járó 18 millió forint átutalásával. Így az alapítvány rendkívüli sajnálatára az ökölvívók, az atléták és a kajak-kenusok egyelőre valóban nem kapták meg az olimpiai felkészülési támogatást.

Kiderült, a pénz már úton van. Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint a Magyar Államkincstár augusztus 7-én átutalta az alapítványnak a kvalifikáció megszerzéséért járó jutalmat. Ez egyszeri összeg, és összesen 18,6 millió forintot tett ki. Az olimpiára való kijutásért járó támogatás tehát egy nappal az olimpiai megnyitó előtt indult el útjára, ami a többszörös banki átutalás miatt érthetően nem ért még el a sportolókhoz.