Szánalmas a sok doppingellenőrzés

2008.08.06. 11:27 Módosítva: 2008.08.06. 11:31

Szánalmasnak nevezte Alain Bernard, a 100 méteres gyorsúszás francia világrekordere, hogy két napon belül kétszer is doppingellenőrzésnek vetették alá.

"Mintegy véletlenül, sorsolás alapján választottak ki bennünket. Laure Manadout és engem két nappal korábban, Talienben már ellenőriztek. Vért és vizeletet vettek tőlünk. Meglehetősen szánalmas volt az egész, mert egy óra 40 percig tartott, pedig csak hárman voltunk" - mondta az úszó.

Bernard edzőjét, Denis Auguint ugyancsak feldühítette a doppingellenőrzés körüli szervezetlenség, mert egyszerre két helyszínre szólították őket: az olimpiai faluba és az uszodába. "Nem tudtuk, hogy most hová induljunk. Kész kupleráj az egész" - fogalmazott Auguin, aki a két francia bajnok kontrolljának lebonyolítását is kifogásolta.

"Nem fogok minden részletet elmesélni, de ahogyan megszúrták őket... Bernard-nak háromszor szúrták meg ugyanazt a vénáját, mert nem találták el rendesen. Nem nagy ügy, túl vagyunk rajta, de nem szabad, hogy két naponta ezt tegyék. Egy idő után az ember ideges lesz tőle" - mondta az edző, aki hangsúlyozta: nem az ellenőrzésekkel van baja, de a sportolók iránti tisztelet jegyében jobb szervezést kér.