Nehéz lesz megverni az amerikaiakat a pólódöntőben

2008.08.24. 03:27 Módosítva: 2008.08.24. 06:06

"Csak egy mérkőzésről van szó, és lehet, hogy most jobbak leszünk" - mondta bizakodóan az amerikaiak esélyeit latolgatva Terry Schröder, szövetségi kapitány. A Times szerint az amerikaiak valószínűtlen győzelmi sorozatot produkáltak - az elődöntőben Szerbiát verték meg 10-5-re -, így jutottak be 20 év óta először a döntőbe. A San Francisco Chronicle című napilap megkérdezte a legidősebb olimpiai bajnokot, a magyar származású Alex Taricsot, kinek drukkol. A kaliforniai Belvedere-ben élő, 95 éves Tarics Sándor tagja volt az 1936-os berlini játékokon aranyérmes magyar vízilabda-válogatottnak.

Tarics a Montenegro elleni pénteki elődöntőben természetesen a magyaroknak szurkolt. A döntőben azonban gondjai lesznek, szülőhazájának szurkoljon, amelynek színeiben annak idején aranyat nyert, vagy Amerikának, ahol immár 55 éve él?

Mint a San Francisco Chronicle írta, a jelenlegi magyar csapat szereplését az egykori aranycsapat alapozta meg, amelynek a legendás kétkezes Tarics Sándor is tagja volt. A magyarok másodízben igyekeznek megvédeni elsőségüket, az amerikaiak az első arany megszerzésére törekednek. A világ legidősebb olimpiai bajnoka is ott lesz a meccsen. Bizonyára két felé fog húzni a szíve, de nem veszíthet. (MTI)