Leestek a lóról a magyar öttusázók

2008.08.21. 15:53 Módosítva: 2015.05.21. 04:41
Férfi öttusázóink sem hoztak érmet a pekingi olimpiáról, Horváth Viktor és Balogh Gábor is leesett a lóról. Ha nincs a baleset, egyikük talán érmes lehetett volna.

Horváth Viktor a 19., Balogh Gábor a 26. helyen végzett a férfi öttusázók pekingi versenyében. Győzött és ezzel megvédte címét Andrej Mojszejev.

Az orosz öttusázó mindössze a második a sportág történetében, aki ismételni tudott, korábban ez a svéd Lars Hallnak sikerült, 1952 után 1956-ban. Második lett a litván Edvinas Krungolcas, a dobogó harmadik fokára pedig honfitársa, Andrejus Zadnieprovskis állhatott fel.

A két magyar indulónak nem jött össze a nap, Horváth Viktor 187 körös lövészetén kívül jó részeredményt egyikük sem tudott felmutatni, ráadásul a negyedik számban mindketten leestek a lóról. Pedig a lovaglás hagyományosan erős számuk a magyaroknak, de ezúttal nem volt szerencsénk, hiszen Balogh és Horváth is nagyot esett az egyik akadálynál.

Balogh Gábor lovával egy másik versenyző is bukott, ami persze kevés vígasz a mieink számára, akik a gyenge lovaglással kicsúsztak az élmezőnyből.

Horváth Viktor három szám után még a hetedik helyen állt, de ő is 900 pont alatt lovagolt, így a futásnál már nem volt esélye a dobogós helyezésre.

Az időjárás sem kedvezett a versenyzőknek, hiszen a lovaglópálya sártengerré változott, a futást pedig zuhogó esőben teljesítették.