Szávay: Szíven ütött ez a vereség

2008.08.11. 17:19
A legjobban rangsorolt magyar teniszező, Szávay Ágnes ezúttal sem bírt a kínai Csenggel, így az egyéni verseny gyorsan befejeződött számára Pekingben. Elismerte, túlzottan passzívan játszott, amikor a harmadik szettben közel állt a győzelemhez. Zavarta a közönség ordibálása, de amiatt veszített, mert a fontos pontoknál ellenfele jobban játszott.

A tizenegyedik helyen kiemelt Szávay Ágnesre nem várt könnyű feladat a pekingi olimpiai tenisztorna első fordulójában, mert a kínai Cseng Csiét ugyan pillanatnyilag rosszabbul rangsorolják, de nagyon kellemetlen stílusban játszik, és a wimbledoni tornán is legyőzte. Emellett a hazai közönség buzdítását is élvezte, körülbelül kétezren szurkoltak neki.

"Természetesen szerettem volna visszavágni, volt egy kis bosszúvágy is bennem, de nem tudtam nyerni. Cseng a fontos pontoknál extra jó ütéseket választott, be is jöttek neki, lényegében ennek köszönhette a sikerét. Magamról annyit, nem játszottam rosszul, több pozitív jel volt, mint az utóbbi időben. A szervák nem mentek rosszul, sokat is gyakoroltam mostanában, jókat röptéztem.

A második szettben apróbb hibáim voltak, ezért is veszítettem el. Nem nagyok, de Cseng ezeket nagyszerűen kihasználta. A harmadikban küzdöttem, de kevés volt. Szíven ütött ez a vereség, nagyon sajnálom, szomorú vagyok" - értékelte teljesítményét. Amikor lement a pályáról, elérzékenyült, de nem erősítette meg, hogy sírt.

A meccsről még hozzátette, a kínai közönség többször megzavarta viselkedésével. "Errefelé nem igazán értenek a játékhoz, állandóan sziszegtek, ordibáltak, huhogtak, gyereksírást is hallottam. Nagyon jólesett viszont, hogy magyar biztatást is hallottam."

A vereség konkrét okairól kifejtette még, a döntő szettben, 5:4-es vezetésénél túl passzív volt - két labdára volt a sikertől -, nem vállalta el azokat a nyerő ütéseket, amire szüksége lett volna. "Abban bíztam, Cseng hibázik, de nem tette meg. Próbáltam jobban variálni a játékot, mint Wimbledonban, de úgy látszik, még jobban kellett volna. Nem éreztem türelmetlennek magam, még ha kívülről így is látszott. Bosszantott viszont, hogy néha a kezére adtam a labdákat."

Szávay nagyon készült az olimpiára, sokat jelent neki, és semmiképpen sem szeretné, ha párosban is véget kiesne az első kör után, teljes erőbedobással készül. Arn Grétával az oldalán japánokkal kezdenek, ha nyernek, a wimbledoni győztes két Williams nővér várhat rájuk.