Szávaynak egy meccs jutott egyesben

2008.08.11. 14:14 Módosítva: 2015.05.21. 05:13
Éremért érkezett Pekingbe Szávay Ágnes, oda ahol karrierje első WTA-tornáját nyerte. A kínai Cseng Csie, aki idén Wimbledonban is legyőzte, megint jobb nála. A háromjátszmás meccs több mint kétórásra nyúlt.

Wimbledoni legyőzőjével találkozott az olimpiai torna első fordulójában Szávay Ágnes. Cseng Csie a füves versenyen a 32 között legyőzte a világranglistán 14. magyart. A kínai lány végül az elődöntőig menetelt Londonban.

Nem kezdett jól Szávay a kínai ellen, hátrányba került. Cseng Csie már 4:2-re vezetett, innen a magyar lány négy gémet nyert egyfolytában és végül hozta az első játszmát.

A második szett már nem alakult ilyen kedvezően Szávay számára, Cseng elvette az adogatását és 6:3-mal hozta az egyenlítést.

A döntő játszma sem kezdődött jól magyar szempontból, ez első adogatást sikerrel hozta, a másodikat azonban, 1:1-nél, elveszítette. A világranglistán 38. Cseng már 3:1-re, majd 4:-2-re vezetett. Szávay innen zárkózott fel 4:4-re, majd 5:4-nél a kínai alig tudta hozni az adogatását. Mégis egyenlített és Szávay adogatása mellett már 40-15-re vezetett, és az első bréklabdáját hozta is.

Az utolsó játékban hiába vezetett, a kínai azonban négy labdát hozott egymás után. Ezzel Szávay olimpiájának egyesben vége szakadt, Arn Grétával az oldalán párosban küzdhet a megcélzott olimpiai éremért.

"Tény, hogy most jobban teljesítettem, mint az utóbbi időben, ez jó előjel lehet New Haven és a US Open előtt, de szomorú vagyok, hiszen az olimpia nagyon fontos számomra és kár, hogy már az első körben búcsúztam. A párosra is nagyon készülök, fel vagyok pörögve, motivációs problémák nem lesznek" - nyilatkozta Szávay az MTI-nek a vereség után. A pekingi magyar teniszcsapat vezetője, Bocskai József szerint jó formában van Szávay: "Természetesen nem örülök a kiesésnek, annak viszont igen, hogy Ági remekül játszott. Ha a következő hónapokban is tartja ezt a színvonalat, akkor eredményes lehet. Remélem, hogy ez a korai búcsú nem szegi a kedvét, hiszen ma is az volt az egyik legnagyobb pozitívum, hogy önbizalommal telve játszott."