Elítélték a garázda Deák Bárdos Mihályt

2009.02.19. 14:44 Módosítva: 2015.05.21. 01:15
A 2001-ben Európa-bajnok Deák Bárdos Mihály megbánta, hogy megrúgott egy idős embert, ezért az ügyészség indíványát tárgyalás nélkül elfogadta a bíróság: garázdaságért elítélte, és egy évre próbára bocsátotta a birkózót.

Garázdaság miatt elítélték a 120 kilós Európa-bajnok birkózót, Deák Bárdos Mihályt - írta a hvg.hu.

A többszörös világbajnoki ezüstérmes Deák Bárdos egy miskolci lakótelepen keveredett konfliktusba két idősebb emberrel, miután kutyája kiharapta az ott játszadozó gyerek labdáját. Az emiatt reklamáló férfit úgy megrúgta, hogy a földre került. A segítségére siető szemtanú sem járt jobban, mert Deák Bárdos elengedte nagy testű kutyáját, és az megharapta.

deak bardos mihaly

A miskolci bíróság mérlegelte, hogy a birkózó nem került eddig egyszer sem összeütközésbe a törvénnyel, és bűnbánó magatartást tanúsított. Ezért még tárgyalás sem volt, a bíróság elfogadta az ügyészség egyéves próbára bocsátás büntetésre szóló indítványát.

A 32 éves Deák Bárdos Mihály most igazolt vissza Diósgyőrbe, az olimpiai bajnok Repka Attila lett az edzője. A birkózó háromszor szerepelt olimpián, az első idei válogató versenyt megnyerte, így minden esélye megvan, hogy a válogatottban továbbra is helyet kapjon.

Deák Bárdos legnagyobb sikerét 2001-ben érte el, az isztambuli Európa-bajnokságon a legjobb lett.