Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Az utolsó pillanatban műtötték Bartát

2009.03.12. 10:16 Módosítva: 2015-05-21 00:05:46
A főorvos szerint sokat romlott az állapota december óta, ezért kellett operálni, de a legjobb magyar műugró csütörtökön elkezdheti a gyógytornát porckorongsérve után. Úgy véli, a júliusi vb-n ott lehet, de Londonban az olimpián mindenképp.
barta

"Ahhoz képest, hogy éppen ma két hete műtöttek meg, nagyon jól vagyok. Nem mondom, hogy most azonnal ugranék, mert annyira azért még nem jó, és a sebem is fáj. Vannak jobb és rosszabb napjaim. Teljesen jól ülök, normálisan járok, a normál élethez jól vagyok, de persze egyelőre nem szabad sokat mozognom” – kezdte a gerincműtéten és porckorongsérven áteső, Európa-bajnoki ezüstérmes Barta Nóra.

Csütörtöktől már gyógytornára is mehet, megvizsgálják, a további rehabilitációról orvosa majd késõbb dönt, a mûtéthez hat hétre lesz az elsõ kontroll.

"Varga Péter Pál fõorvos úr azt mondta, hogy egy életre megoperált, de azt is megjegyezte, hogy december óta nagyon sokat romlott az állapotom. A mondat végét elharapta, nem mondta végig, én pedig nem is kértem. Nem is gondolok rá, mert az a lényeg, hogy rendben legyek.”

A műtét közben derült ki, hogy a műugró gerincének stabilizálásához nem elég négy csavar, ahogy elõre készültek, hanem két újabbra is szükség volt.

Úgy véli, nem reménytelen, hogy ott lehessen a júliusi római világbajnokságon, de fõ célja továbbra is a londoni olimpia, no meg a budapesti Európa-bajnokság jövõre, mert hazai közönség elõtt nagy élmény versenyezni. 2006-ban három méteren bronzot nyert a Margitszigeten.